Nieuws
12-12-2019
Blog van Geldvoorelkaar.nl Het zal weinigen ontgaan zijn, dat de laatste jaren het vastgoed weer ...
lees verder
09-12-2019
Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl financiert meer dan 200 miljoen euro Geldvoorelkaar.nl he...
lees verder
02-12-2019
Gisteren ging Annie de musical in première! Een aantal van onze collega's was aanwezig bij deze fe...
lees verder
02-12-2019
Snelle beoordeling, minder zekerheden, maar ook meer rente voor investeerders. Crowdfundingplatfor...
lees verder
29-11-2019
De nieuwsbrief van november is uit! U vindt hem via deze link. ...
lees verder
Opstart onderneming
vomFASS Amsterdam
Project:
20275 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5
G-PD percentage:
0,56
Creditsafe score:
55
Zekerheden:
PRDRHA
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 54.800
Geinvesteerd:
€ 54.800
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
7,5%
Looptijd:
48 maanden
100%
Algemeen
Branche:Detailhandel
Producten en/of diensten:Azijn & olie, dranken en delicatessen
Social media:Twitter  Facebook  
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapporten.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 20275.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Updates
7-8-2019
Bij het opmaken van de leenovereenkomsten voor deze lening is gebleken dat de franchisegever een andere interpretatie heeft gehad van het achterstellen van haar lening aan de ondernemers. Franchisegever verlangt dat op de lening wordt afgelost gedurende de looptijd van de lening via Geldvoorelkaar.nl en is niet bereid om de voorwaarden van achterstelling van Geldvoorelkaar.nl te accepteren. Deze zekerheid zal daarom komen te vervallen.

Echter, de franchisegever heeft kenbaar gemaakt de franchisefee te zullen verlagen. De besparing op de franchisefee is hoger dan de aflossing op de lening aan de franchisegever. Daarmee verbeteren het verwachte bedrijfsresultaat en de vrij beschikbare cashflow en wordt de betaalcapaciteit iets ruimer ten opzichte van de gepubliceerde pitch.    

Over de formule | Toelichting van de Franchisegever
vomFASS (‘van het vat’) is een in 1994 opgerichte Duitse franchiseorganisatie, die gespecialiseerd is in oliën, azijnen, delicatessen en sterke dranken. De organisatie telt wereldwijd meer dan 290 winkels, van waaruit de producten worden verkocht.

vomFASS creëert een blijvend enthousiasme door het aanbieden van uitstekende producten van regionale herkomst en het aanbieden van een buitengewone service – vomFASS zet aan tot kijken, proeven en genieten, doordat al onze producten kunnen worden geproefd! Klanten waarderen niet enkel de kwaliteit maar ook de deskundige uitleg, het verhaal achter de producten en receptentips.

Volgens de filosofie alleen het beste is goed genoeg, creëert en verzamelt een team van experts een exclusief gamma van excellente balsamico's en vruchtenazijnen, de fijnste olijf- en notenoliën, geselecteerde wijnen, likeuren, Single Malts, Grappa's en fijne distillaten. Jaarlijkse internationale awards (iTQi, DLG) en de samenwerking met tal van sterrenchefs bewijst dat deze focus op kwaliteit loont. vomFASS overtuigt fijnproevers en mensen met een gezonde en bewuste levensstijl. Wie de kwaliteit van onze producten ontdekt, neemt later geen genoegen meer met minder. Door de navulbare flessen, het steeds vernieuwende productassortiment en allerlei evenementen komen klanten terug.  

Consumenten verlangen naar verse, authentieke en duurzame producten en zijn zich steeds meer bewust van het milieu. vomFASS is wat dat betreft een koploper. Al meer dan 25 jaar heeft de organisatie oog voor het milieu en voor kwaliteit: vanaf de teelt totdat de klant het product in handen heeft. De producten worden duurzaam, fair trade, ambachtelijk, éxclusief voor vomFASS geproduceerd en zijn zo puur mogelijk. 

Waar vomFASS zich eveneens in onderscheidt is de directe, langdurige relaties met de telers, producenten en distilleerders. De familie achter het vomFASS-concept werkt inmiddels al vier generaties samen met hun producenten. Om deze relaties te versterken, reizen zij door heel Europa. 

Profiel_20275_2_135519.jpg

Teamwork is waar het bij vomFASS om gaat: een grote familie die niet alleen met woorden, maar ook met daden elkaar ondersteunt en bijstaat. Het bedrijf is dan ook meer dan eens uitgeroepen tot het beste Duitse franchisebedrijf.

Franchisenemers kunnen met hun vragen rechtstreeks terecht bij het hoofdkantoor in Duitsland. Opleiding en nieuwe productkennis is essentieel om te kunnen groeien. Bijna wekelijks zijn er updates van de producten, achtergrondinformatie, brochures en leveringen. Het hoofdkantoor is altijd bereikbaar om met name in de opstartfase zo snel mogelijk omzet te kunnen behalen. 

Over dit project | Toelichting van de Franchisenemer
In Den Haag hebben wij als franchisenemers, Björn van Dongen en Erika Hansen, sinds juli 2016 het eerste Nederlandse vomFASS-filiaal gevestigd. Per september 2019 openen wij ons tweede filiaal in Amsterdam op een toplocatie aan de Keizersgracht. Met de franchisegever hebben we exclusiviteit voor Nederland afgesproken. De verwachting en doelstelling is dan ook dat wij de komende jaren meer filialen in het land zullen openen. 

In 2015 liepen wij in Duitsland voor het eerst een winkel van vomFASS binnen. Als liefhebbers van koken en luxe dranken waren we meteen enthousiast over de producten en over de uitstekende kwaliteit ervan. De ondernemersgeest in ons kreeg een boost – we waren beiden toe aan een nieuwe uitdaging – en we zochten contact met het hoofdkantoor in het Duitse Waldburg. Na een gesprek over een door ons te runnen franchisewinkel in Nederland besloten we met elkaar in zee te gaan. Een opleiding in het hoofdkantoor van vomFASS volgde en we werden hoe langer hoe enthousiaster.  

Belevingswinkel
vomFASS is een unieke winkel, met pure producten van de hoogste kwaliteit, maar vooral ook een belevingswinkel. We willen de klant de kruidenierszaak van vroeger laten beleven, met persoonlijke aandacht, uitleg over de producten en een goed advies. De producten van vomFASS kun je eigenzinnig noemen – ze hebben elk een eigen verhaal dat leuk is om te kennen – en over de herkomst van de producten en de productie bestaan geen geheimen. Als franchisenemer bezoeken wij zelf de producenten, waardoor we onze klanten van alle informatie kunnen voorzien.

Profiel_20275_2_112201.jpg
Profiel_20275_2_112229.jpg
Profiel_20275_2_112246.jpg

Een winkel van vomFASS staat dus voor beleving. Die beleving is er door aandacht voor de klant, een verhaal over het product en door te proeven, want proeven is geloven. Door de rijke smaak van de producten wordt in één klap duidelijk dat het om hoogwaardige producten gaat, waarbij alles is gedaan om de grondstoffen zo puur mogelijk te kunnen aanbieden. De producten van vomFASS komen rechtstreeks uit het vat, wat de klant terugvoert naar de kruidenierszaak van vroeger en de tijd dat men verse ingrediënten rechtstreeks bij de producent kocht. 

Een voorbeeld: appelbalsemazijn van teelt tot verkoop
Voor de appelbalsemazijn worden binnen een straal van 20 km van het hoofdkantoor in Zuid-Duitsland appels uit verschillende weideboomgaarden verkregen. De bomen, over het algemeen hoge fruitbomen, staan hier zo ver uit elkaar dat elke boom voldoende ruimte en licht heeft om te groeien. Er worden geen chemisch-synthetische pesticiden en kunstmest gebruikt en op de weide grazen vaak schapen of koeien.

Profiel_20275_2_095731.jpg

De boeren brengen de appels met hun karretjes naar de fabriek bij het hoofdkantoor. Hier worden de appels direct na aankomst gesorteerd, vermalen, gefermenteerd en in houten vaten gestopt. Direct vanuit het vat wordt de appelbalsemazijn luchtdicht verpakt - waardoor niets van de kwaliteit en smaak verloren gaat - en naar de vomFASS-winkels verscheept. In de winkel wordt dit product vanuit het vat in zelf meegebrachte flessen of in onze (hervulbare) flessen getapt. Deze appelbalsemazijn, uit de pure vrucht en zonder extra toegevoegde stoffen, ontving prestigieuze prijzen.

Markt
Het aantal aanbieders in de markt voor oliën, azijnen en dranken is beperkt. Er zijn maar weinig concurrenten die hetzelfde of een vergelijkbaar kwaliteitsniveau als vomFASS halen. Geen van deze aanbieders (Oil and Vinegar, Dille & Kamille, Topslijter) heeft een absoluut dominante positie en is in staat de markt te dicteren in termen van prijs of aanbod.

vomFASS richt zich primair op mannen en vrouwen in de leeftijd van 25 tot 55 jaar die in aangrenzende wijken van het filiaal wonen: thuiskoks, fijnproevers, gelegenheidsdrinkers, boven modaal inkomen. De secundaire doelgroep bestaat uit restauranthouders, duurdere en specialistische winkels en verszaken. In grote steden als Amsterdam is veganistisch en vegetarisch eten de trend. De producten van vomFASS sluiten hier uitstekend op aan. 

Jaarcijfers en prognoses
De jaarcijfers van 2017 en 2018 hebben betrekking op Kodiak Holding B.V. en Vom FASS Den Haag B.V. De prognoses betreffen de nieuwe vestiging, die geëxploiteerd wordt in Vom FASS Amsterdam B.V. (in oprichting).

BoekjaarOmzetResultaat na belastingVrij beschikbare cashflowBetaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2017€ 114.000,-€     1.000,-€   11.000,-
2018 € 136.000,-€   16.000,-€   10.000,-
Prognoses    
2019 (4 mnd)€ 253.000,-€   41.000,-€   35.000,-14%
2020€ 850.000,-€   96.000,-€   86.000,-18%
2021€ 912.000,-€ 117.000,-€ 115.000,- 14%
2022€ 948.000,-€ 126.000,-€ 132.000,-12%

De jaarcijfers zijn opgesteld en de prognoses zijn getoetst door Administratiekantoor Kloer. Meer financiële informatie over ons bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 20275’.

De Lening
vomFASS Den Haag draait inmiddels drie jaar. Na een wat moeizamere start kunnen we anno 2019 spreken van een succes. Daarom is dit jaar het plan geboren om in Amsterdam een tweede Nederlandse locatie te openen. Voor deze nieuwe vestiging liepen wij aan tegen een uniek monumentaal pand op de Keizersgracht, vrijwel op de hoek van de Leidsestraat: een AAA-locatie waar je niet omheen kunt. De verwachting is dat wij met de vestiging op een AAA-locatie een aanzienlijk hogere omzet kunnen genereren dan onze vestiging in Den Haag. We hebben geleerd van de opstartproblemen van VomFASS Den Haag onze winkel voldoende voorbijgangers moet hebben.  

Profiel_20275_2_133531.jpg

Per september 2019 openen wij onze Amsterdamse winkel. De totale investering voor de verbouwing, inrichting van de winkel, inventaris en voorraad bedraagt € 120.000,-, waarvan € 55.000,- aangevraagd wordt via Geldvoorelkaar.nl. 

Investeringsbegroting

BestedingsdoelBedrag
Verbouwing €     8.000,-
Inventaris€   50.000,-
Bedrijfsmiddelen€     9.000,-
Voorraad€   32.000,-
Werkkapitaal€   19.000,-
Financieringskosten en depotregeling€     5.000,-
Totaal€ 123.000,-
Af: Eigen middelen€   18.000,-
Af: Achtergestelde lening franchisegever€   50.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl €   55.000,-

Support vanuit vomFASS AG en verhuurder
De franchisegever is ontzettend enthousiast over de tweede locatie en is er door jarenlange ervaring van overtuigd dat de Keizersgracht in Amsterdam de uitgelezen plek is om door te groeien naar meerdere filialen in Nederland. Om die reden zijn zij bereid om ons financieel te ondersteunen met € 50.000,- voor meubels en overig interieur. Tevens vond het hoofdkantoor het niet meer dan logisch om een achterstellingsverklaring af te geven. Het vertrouwen van vomFASS AG in ons als ondernemers en dit project is zeer groot. Twee mensen van het hoofdkantoor in Zuid-Duitsland helpen de eerste weken mee in de winkel. 

Ook de verhuurder van de winkelruimte is razend enthousiast over de vestiging van vomFASS in zijn pand. Zijn enthousiasme heeft erin geresulteerd dat hij de huur van € 85.000,- op jaarbasis teruggebracht heeft naar € 80.000,- en drie maanden vrijstelling van huur geeft.

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 48 maanden en een bruto jaarrente van 7,5% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Bepalingen omtrent vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina Annuïtaire lening)

Geldnemer is Vom FASS Amsterdam B.V. (externe creditratings: Graydon 0,62% PD / Creditsafe score 55) 

Medegeldnemers zijn:  
  • Kodiak Holding B.V. (externe creditratingsGraydon 0,56% PD / Creditsafe score 74). 
  • Vom FASS Den Haag B.V. (Graydon 2,86% PD / Creditsafe score 59)
  • B. van Dongen (BKR score D - laag risico), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
  • E.A. Hansen (BKR score B - laag risico), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
B. van Dongen (op dit moment van morele waarde)
 
E.A. Hansen (op dit moment van morele waarde)
2. Depotregeling
2 maandtermijnen
3. Pandrecht 1e rang op
Bedrijfsinventaris van Vom FASS Amsterdam B.V.
 Voorraden van Vom FASS Amsterdam B.V.
 
Overlijdensrisicoverzekering op het leven beide ondernemers, voor een verzekerd bedrag van € 55.000,-. 
4. AchterstellingsverklaringGedurende de looptijd van de lening via Geldvoorelkaar.nl wordt betaling van aflossing op een lening van de franchisegever (€ 50.000,-) achtergesteld. Er mag uitsluitend rente betaald worden.  

#ShareYourAmbition
Incentive 
Bij een investering vanaf € 200,- schenken wij u een kennismakingspakket van onze producten ter waarde van € 25,-. Daarnaast kunnen alle investeerders rekenen op een productkorting van 15% in onze winkels (Den Haag of Amsterdam) gedurende de looptijd van deze lening.

Profiel_20275_2_135614.jpgTerug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 400vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 2.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 2.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.500vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 600vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.400vrijdag 2 augustus 2019
€ 700vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 400vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 900vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 600vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 800vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 3.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 2 augustus 2019
€ 300vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 400vrijdag 2 augustus 2019
€ 400vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 400vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.400vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 500vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 400vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 100vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 2 augustus 2019
€ 700vrijdag 2 augustus 2019
€ 1.500vrijdag 2 augustus 2019
€ 200vrijdag 9 augustus 2019
€ 200vrijdag 9 augustus 2019
€ 500vrijdag 9 augustus 2019
€ 100vrijdag 9 augustus 2019
€ 100vrijdag 9 augustus 2019
€ 200vrijdag 9 augustus 2019
€ 200vrijdag 9 augustus 2019
€ 1.000vrijdag 9 augustus 2019
€ 100vrijdag 9 augustus 2019
€ 200vrijdag 9 augustus 2019
€ 100vrijdag 9 augustus 2019
€ 100vrijdag 9 augustus 2019
€ 100vrijdag 9 augustus 2019
€ 200woensdag 14 augustus 2019