Nieuws
15-10-2019
Vorige week was Geldvoorelkaar.nl te zien op RTL Z, met een korte bedrijfsreportage. Een leuk item...
lees verder
11-10-2019
Cowdfunding voor duurzame ondernemingen Van 2016 tot en met 2018 is via crowdfunding 220 miljoen...
lees verder
09-10-2019
In de zoektocht naar financiering voor startende franchisenemers vond franchiseketen OAMKB een g...
lees verder
03-10-2019
Een vastgoedportefeuille uitbreiden, zonder te beleggen in fysiek vastgoed of in een beleggingsfon...
lees verder
Opstart onderneming
OAMKB Personeel & Administratie
Project:
20481 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,02
Creditsafe score:
54
Zekerheden:
PRDRHA
Project is volgeschreven
Kredietbedrag:
€ 25.000
Geinvesteerd:
€ 25.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Accountancy
Producten en/of diensten:Administratie, HR en advies
Social media:Facebook  Twitter  LinkedIn
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport bij pitch 20481.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Bijlage bij pitch 20481.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Over de formule | Toelichting van de Franchisegever
OAMKB is een franchiseformule voor bedrijfsadviseurs, accountants, administrateurs en belastingadviseurs. Samen werken we aan het realiseren van meer winst in het MKB en aan een geautomatiseerde online administratie. De ondernemer heeft behoefte aan 24/7 inzicht in de cijfers en een financieel professional aan de zijde. OAMKB speelt in op deze behoefte van de ondernemer om tijd en geld te besparen door online administraties. Hiermee werkt de administratie juist in het voordeel van de ondernemer!

OAMKB laat zien dat de administratie zoveel makkelijker, sneller en goedkoper kan zijn als je dit digitaliseert. Door deze efficiënte manier van werken ontstaat er ruimte voor doorlopend bedrijfskundig advies en persoonlijk contact, inclusief realtime cijfers. Samen met de OAMKB professional sparren ondernemers over hun ambities, het ondernemen en de financiële zaken.

Profiel_19956_2_165338.jpg

OAMKB is ver in het automatiseren van administraties door de jarenlange ervaring (vanaf 2010); tot 70% wordt door software gedaan. Hierdoor biedt de financieel professional meer begeleiding, meer communicatie en meer bedrijfsadvies voor een vaste prijs, inclusief administratie en belastingaangiften. De gemiddelde kosten voor een klant liggen rond € 2.400,- per jaar. Daarmee is OAMKB een voordelige aanbieder in de markt, die meer persoonlijk contact en advies aan de MKB-ondernemer levert.

Profiel_19956_2_165424.jpg

De startende franchiser bij OAMKB wordt van A tot Z begeleid bij de opstart. De opstartbegeleiding is gedurende jaren ontwikkeld en is een uitgestippeld pad tot een succesvolle onderneming.

Over dit project | Toelichting van de Franchisenemer
Dit project betreft een opstart van een nieuwe OAMKB vestiging in Roermond. Naast de binnen OAMKB gebruikelijke proposities aan financiële diensten, worden ook HR-diensten aangeboden. Het besluit om deze diensten toe te voegen is genomen vanuit de visie dat puur administratieve diensten door de markt meer en meer als vanzelfsprekend wordt ervaren. De franchisegever heeft besloten te investeren in de opzet van een aparte bedrijfsadvies tak op dat gebied; OAMKB-Personeel & Administratie

Na 25 jaar in loondienst op diverse managementfuncties ben ik, Ton Peters, in 2017 de uitdaging aangegaan om mijn kennis en ervaring in te zetten als ondernemer. Hierbij richt ik mij met name op het MKB. Ik heb zowel een (commercieel) bedrijfskundige als een financiële achtergrond, waarbij HR-dienstverlening in combinatie met advisering als een rode draad door mijn carrière loopt. Gezien de ervaring die ik in dit werkveld heb opgedaan ga ik mij binnen het netwerk van OAMKB partners landelijk inzetten. 

Mijn kracht ligt in het pragmatisch benaderen van processen en daaruit voortvloeiende uitdagingen. De financiële administratie en personeelszaken worden vaak door ondernemers als randzaken gezien. Daar help ik ze bij zodat ze zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn: ondernemen. 
 
Profiel_20481_2_165432.jpg

Samenwerking en transparantie zijn de basis van het OAMKB franchiseformule, waarbij verschillende competenties vereist zijn. Door mijn ervaring in diverse verantwoordelijke functies in het bedrijfsleven ben ik in staat van meerwaarde te zijn voor MKB’ers maar ook binnen het netwerk van partners van OAMKB.

OAMKB Personeel & Administratie wordt gestart als eenmanszaak, maar mijn doel is voldoende groei te realiseren, zodat ik op termijn personeel kan aannemen om de klantenbestand verder uit te breiden.

De klantfocus ligt op met name organisaties (ondernemers, verenigingen en  stichtingen) met 1-25 werknemers maar zonder eigen personeelsfunctionaris. In deze doelgroep vallen financieel- én HR-advieswerk samen wat uitstekend aansluit bij mijn expertise.

Een deel van mijn huidige klanten neem ik mee naar mijn nieuwe partnerschap met OAMKB. Inmiddels heb ik enkele klanten die hebben gekozen voor een (HR-)maandabonnement. Enerzijds richt ik mij op het werven van klanten die met de abonnementsvorm zorgen voor een stabiele groei, anderzijds wil ik mij richten op voorhanden inhaal- of HR-advieswerk. Er liggen altijd genoeg zaken die met enige urgentie moeten worden opgepakt. Binnen 2 jaar wil ik groeien naar een portefeuille van 30 klanten die een maandabonnement afnemen, verdeeld over zowel administratie- als HR-diensten. De diversiteit aan diensten moeten zorgen voor een goede spreiding en stabiele groei van de omzet.

Prognoses

BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare cashflowBetaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
Prognoses    
2019 (3 mdn.)€ 10.000,-- €   6.000,-- €   5.000,-Negatief*
2020€ 58.000,-  € 20.000,-  €   9.000,-66%
2021€ 86.000,-  € 36.000,-  € 10.000,- 59%

* Het tekort kan worden opgevangen door inkomsten vanuit de Bed & Breakfast onderneming in Horn die ik samen met mijn partner heb.

De prognoses zijn opgesteld door de franchisegever en zijn gebaseerd op de huidige inkomsten en de gemiddelde omzetgroei van OAMKB-vestigingen. Meer financiële informatie over mijn bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 20481’. 

De Lening
De lening wordt gebruikt voor de betaling van de entreefee van het OAMKB en de opzet van de nieuwe HR-dienstverlening voor huidige en nieuwe klanten. Hiervoor dient een marketingstrategie te worden ontwikkeld met de daarbij horende acties en materialen. Bovendien moet het bestaande partnernetwerk actief worden bewerkt om hen bewust te maken van de voordelen van de aanvulling van het bestaande dienstenpakket en extra omzetkansen die de nieuwe HR-dienstverlening hen biedt. De tijd die hierin gaat zitten levert geen directe omzet op en moet worden voorgefinancierd.

Mijn voorkeur om via Geldvoorelkaar.nl te crowdfunden komt voort uit de uitstekende ervaringen die andere OAMKB-partners met hen hebben opgedaan. Daarbij tellen de combinatie van snelheid én degelijkheid van het proces enerzijds, en het gemak en de betrouwbaarheid van de organisatie even zwaar mee. Financiering via andere kanalen is moeilijker te organiseren en bovendien duurder. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Entreefee
€ 15.000,-
Bedrijfsauto
€   6.000,-
Werkkapitaal
€ 12.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   2.000,-
Totaal
€ 35.000,-
Af: Eigen middelen€ 10.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl 
€ 25.000,-

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuitaïre lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 7% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Bepalingen omtrent vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)

Geldnemer is OAMKB Personeel & Organisatie (externe creditratingsGraydon 0,02% PD / Creditsafe score 54). Dit is de eenmanszaak van de heer A.J.G. Peters (BKR score D - laag risico), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

Medegeldnemer is de partner mevrouw M. van Leipsig (BKR score C - laag risico), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
De heer A.J.G. Peters (op dit moment van morele waarde)
 
Mevrouw M. van Leipzig (op dit moment van morele waarde)
2. Depotregeling
2 maandtermijnen
3. Pandrecht (1e rang) op
Bankrekeningen van OAMKB Personeel & Administratie

#ShareYourAmbition
De ambitie van OAMKB is om door te groeien naar 170 vestigingen, zodat elke ondernemer in Nederland gebruik kan maken van een snelle, digitale administratie, die niet veel tijd kost en daarnaast bijgestaan wordt door een bedrijfs- of financieel adviseur, die voor meer inzicht zorgt en proactief meedenkt.

Incentive 
Voor elke investering vanaf € 1.000,- verzorg ik 2 uur gratis HR-advies, inclusief het aanleveren van benodigde documenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de impact van de Wet arbeid in balans (WAB), het opstellen van arbeidscontracten, personeelsreglementen of ziekteverzuimprocedures.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 300woensdag 2 oktober 2019
€ 400woensdag 2 oktober 2019
€ 5.000woensdag 2 oktober 2019
€ 2.500woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 300woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 300woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 800woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 200woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 200woensdag 2 oktober 2019
€ 1.000woensdag 2 oktober 2019
€ 2.000woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 300woensdag 2 oktober 2019
€ 1.000woensdag 2 oktober 2019
€ 200woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 2.500woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 500woensdag 2 oktober 2019
€ 1.000woensdag 2 oktober 2019
€ 200woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 400woensdag 2 oktober 2019
€ 100woensdag 2 oktober 2019
€ 200woensdag 2 oktober 2019