Nieuws
15-10-2019
Vorige week was Geldvoorelkaar.nl te zien op RTL Z, met een korte bedrijfsreportage. Een leuk item...
lees verder
11-10-2019
Cowdfunding voor duurzame ondernemingen Van 2016 tot en met 2018 is via crowdfunding 220 miljoen...
lees verder
09-10-2019
In de zoektocht naar financiering voor startende franchisenemers vond franchiseketen OAMKB een g...
lees verder
03-10-2019
Een vastgoedportefeuille uitbreiden, zonder te beleggen in fysiek vastgoed of in een beleggingsfon...
lees verder
Voorfinanciering voorraden
APOC Trading
Project:
20687 Zakelijk
Leendoel:
Voorfinanciering voorraden
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,26
Creditsafe score:
55
Zekerheden:
PRDRBSNO
Project is volgeschreven
Kredietbedrag:
€ 1.620.000
Geinvesteerd:
€ 1.620.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
27 maanden
100%
Algemeen
Branche:Luchtvaartindustrie
Producten en/of diensten:Verkoop van vliegtuigonderdelen
Social media:LinkedIn Twitter
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport Geldnemer.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport Borgsteller.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 20687.pdf

Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Vooraf
APOC Aviation gaat na 8 eerdere succesvolle crowdfundingcampagnes graag opnieuw de samenwerking aan met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Deze 9e crowdfundingcampagne betreft een nieuwe bedrijfsactiviteit: een huur-kooptransactie van twee vliegtuigmotoren. Deze nieuwe activiteit wordt ondergebracht in APOC Trading B.V. 

Directeur Max Lutje Wooldrik: 
“De samenwerking met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl is ontstaan in 2016. Vanaf dat moment hebben de investeerders een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van onze groei-ambities. Maar liefst 8 projecten zijn met dank aan de investeerders volgeschreven, waarbij vorige maand nog ruim € 1,6 miljoen is opgehaald voor de financiering van een Airbus A320 (APOC project U). Een succesvolle samenwerking, waarbij we de investeerders danken voor het vertrouwen!"

Recente ontwikkelingen
Het team van APOC is recent versterkt met extra IT-specialisten, een tear down manager, een warehouse manager en motorenspecialist, die een bewezen track record heeft met de aan- en verkoop van vliegtuigmotoren. Met deze expertise in huis zijn wij in staat om vliegtuigen inclusief motoren aan te kopen en daarmee onze inkoopmarkt te vergroten. De motoren bieden wij aan ter verkoop, lease of een combinatie van beide. Met de uitbreiding van de motorendivisie heeft APOC een derde pijler (naast airframe part-out en landing gear leasing), die zal bijdragen aan de groei en stabiliteit van de onderneming. 

Om deze groei te faciliteren is APOC recent verhuisd naar een nieuwe locatie in Berkel en Rodenrijs. Deze nieuwe locatie biedt onderdak aan zowel het kantoorpersoneel als aan het magazijn. Door het magazijn op deze nieuwe locatie te centraliseren, kunnen processen nog efficiënter worden ingericht.

Profiel_20687_2_140328.jpg

Deloitte reikt elk jaar awards uit aan de 50 snelst groeiende bedrijven van Nederland. APOC is met een groeipercentage van 1088% over de periode van 2015-2018 genomineerd voor de Nederlandse "Technology Fast 50" award 2019!

Profiel_20687_2_115605.jpg

Inmiddels is het grootste deel van de geplande verkoopopbrengst in Project L gerealiseerd. Het is onze verwachting dat de vierde crowdfundingcampagne (APOC Project L) voor het einde van 2019 wordt afgelost. De komende maanden zullen de resterende onderdelen verkocht worden, waardoor aflossing ruim binnen de looptijd van de lening wederom mogelijk zal zijn. In de bijlage bij de pitch treft u een nadere toelichting op de status per project aan.

De Onderneming
APOC Aviation is een onderneming (besloten vennootschap), die zich bezighoudt met de levering van gebruikte onderdelen afkomstig uit de demontage van vliegtuigen, die door (lease)maatschappijen uit de vaart zijn genomen. Wij kopen hiertoe vliegtuigen, laten deze demonteren en verkopen vervolgens de onderdelen. Deze markt staat internationaal bekend als de aviation part-out markt. Grote en dure onderdelen - zoals landingsgestellen of motoren - die nog een lange resterende levensduur hebben, worden door APOC ook ter lease of huur-koop aangeboden en daarmee voorzien wij in de behoefte van luchtvaartmaatschappijen om dit soort onderdelen flexibel in te kunnen zetten. 

Profiel_20687_2_134024.jpg

APOC Aviation is gestart in 2014 en opgericht door Max Lutje Wooldrik, een ondernemer in hart en nieren. 

"Toen ik 21 was, startte ik mijn eerste onderneming. Dit was erg leerzaam (en voor studentenbegrippen ook zeer lucratief). Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Sindsdien heb ik het ondernemerschap nooit meer losgelaten. Na mijn studie Small Business & Retail Management startte ik een bedrijf in telecommunicatie en tevens diverse softwareprojecten, die ik uiteindelijk verkocht heb aan concurrenten in de markt. De verkoop van mijn vorige bedrijf werd aangewakkerd door mijn passie voor vliegen. Sinds 2009 heb ik mijn vliegbrevet. Ik haalde zoveel lol uit het vliegen dat ik had besloten om mijn toenmalige bedrijf te verkopen om iets in de luchtvaart te gaan doen. Na een freelance-opdracht bij een bedrijf dat handelde in vliegtuigonderdelen, heb ik in augustus 2014 besloten om APOC Aviation op te zetten. Ik vind het werkelijk fantastisch wat ik doe: ik run een hard groeiende internationale organisatie in een sector waar ik echt van droomde om in te werken!"

De groei van de part-out markt wordt gestimuleerd door het nog steeds groeiende aantal vluchten in met name Azië, de opkomst van low cost airlines die voor veel concurrentie zorgen en de focus van luchtvaartmaatschappijen op kostenreductie. Het verschil in de prijs van een nieuw onderdeel en een gebruikt onderdeel is fors. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen gebruiken inmiddels gebruikte onderdelen bij reparatie of onderhoud aan hun vloot. Een bedrijf als APOC Aviation profiteert sterk van deze trend en draagt hiermee ook bij aan de circulaire economie.

Profiel_18922_2_120839.jpg

Businessmodel
Om tot een aankoopprijs van een uit de vaart genomen vliegtuig te komen, dient eerst een potentiële opbrengst bepaald te worden. Wij gebruiken hiervoor zelf ontwikkelde geavanceerde softwaretools die de prijs conservatief benaderen. Hierbij wordt onder andere via verschillende online databases rekening gehouden met historisch betaalde prijzen voor vliegtuigonderdelen. Belangrijke factoren hierbij zijn de vliegtuigspecificaties, zoals het type vliegtuig, de leeftijd en de staat van het vliegtuig (in verband met kwaliteit van de onderdelen). 

Na aanschaf van het vliegtuig volgt demontage. Dit onderdeel besteden wij uit aan tear-down bedrijven. Zij zijn gespecialiseerd in het demonteren van vliegtuigen en gevestigd op diverse vliegvelden wereldwijd. De periode om een vliegtuig te demonteren bedraagt ongeveer drie tot zes weken. De onderdelen worden vervolgens naar ons magazijn in Berkel en Rodenrijs verzonden. 

Profiel_19584_2_115401.jpg

Profiel_20687_2_134106.jpg
Demontage bij een tear-down bedrijfOpslag in eigen magazijn

Onder de afnemers van de onderdelen zijn onder meer MRO (Maintenance, Repair and Overhaul) bedrijven, tussenhandelaren en, in toenemende mate, luchtvaartmaatschappijen met in-house onderhoud. APOC Aviation is bij steeds meer gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen approved als directe toeleverancier. Naast directe verkoop vanuit de vraag van onze klanten verkopen wij ook onderdelen via ons online webportal en via publieke, internationale online databases als ILS en AeroXchange.

Organisatie

Profiel_20687_2_133201.jpg

Moedermaatschappij APOC Aviation opereert vanuit de entiteit Aircraft Part-Out Company Europe B.V. Aandeelhouders van deze entiteit zijn de algemeen directeur (42,5%), Antea Participaties (30%), een groep informele investeerders (25%) en Stichting Administratiekantoor (STAK) APOC (2,5%). In de STAK APOC zijn aandelen gereserveerd voor de participatie van medewerkers in Aircraft Part-Out Company Europe B.V. In 2017 is een Raad van Commissarissen geïnstalleerd, bestaande uit ervaren leden met onder andere ervaring in de luchtvaartindustrie en snelgroeiende bedrijven.

Voor alle part-out projecten zijn aparte projectentiteiten (besloten vennootschappen) opgericht. In deze projectentiteiten worden de part-out toestellen aangekocht. Ter financiering van deze aankoop gaat de projectentiteit leningen aan met bijvoorbeeld de crowd of (informele) investeerders, waarbij de zekerheden van de leningen bestaan uit een pandrecht op activa (waaronder voorraden en debiteuren) van de desbetreffende projectentiteit. APOC Aviation voert vervolgens de demontage, revisie en verkoop van onderdelen ten behoeve van de projectentiteit uit. Deze structuur geeft de investeerders de zekerheden voor de terugbetaling van de lening. 

Naast de projectentiteiten zijn APOC Leasing B.V. en APOC Trading B.V. opgericht als dochtermaatschappijen. Hierin vinden lease-activiteiten van onderdelen en handelsactiviteiten van landingsgestellen en vliegtuigmotoren plaats. De combinatie van part-out projecten, lease- en handelsactiviteiten zorgt ervoor dat APOC haar klanten optimaal kan bedienen. Daarnaast zorgt de spreiding van inkomsten uit part-out projecten en uit de Leasing en Trading entiteiten voor een stabiele kasstroom. 

Profiel_20687_2_134152.jpg

Omzetontwikkeling APOC Aviation
Vanaf 2014 is APOC Aviation uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de internationale part-out markt. In 2018 is een jaaromzet van ruim € 15 miljoen gerealiseerd. Dit is 37,6% hoger dan de gebudgetteerde omzet voor dat jaar (€ 10,9 miljoen). De voor 2019 gebudgetteerde omzet bedraagt € 19,6 miljoen. Door een groter aantal projecten en de toevoeging van de motorendivisie is het onze verwachting dat ook voor 2019 het budget overschreden zal worden. 

Profiel_20416_2_221359.jpg

De jaarcijfers 2018 zijn door HLB Den Hartog Accountants en Adviseurs gecontroleerd en van een goedkeurende accountantsverklaring voorzien. De prognoses zijn door ons zelf opgesteld. Meer informatie treft u aan in de bijlage “Aanvullende informatie bij pitch 20687”.
 
De Lening
De financiering zal worden aangewend voor de aankoop van 2 vliegtuigmotoren. Met de koper, een Europese vliegmaatschappij, is een huur-koopcontract overeengekomen, waarbij de koopsom verdeeld over 30 maandtermijnen wordt betaald. Bij de start van de overeenkomst (het moment van levering van de motoren) worden reeds 3 maandtermijnen door de koper betaald, waardoor de effectieve verhuurperiode 27 maanden bedraagt. APOC Trading B.V. blijft tot het moment van de laatste betaling juridisch eigenaar van de motoren. De kosten voor onderhoud, reparatie en verzekeringen zijn echter voor de koper.

Profiel_20687_2_133246.jpg

Voorafgaand aan de aankoop verzorgt Aircraft Part-Out Company Europe B.V. de acquisitie, onderhandeling, juridische documentatie en inspectie van de motoren. Hiervoor brengt zij eenmalig een vergoeding van 10% van de aanschafwaarde in rekening bij de APOC Trading B.V. Daarnaast ontvangt zij gedurende de looptijd van het project een management fee ter grootte van 10% van de gerealiseerde omzet. Hiermee worden de gemaakte exploitatiekosten gedekt. 

Wij kiezen voor de financiering van de handelsactiviteit voor een annuïtaire lening, zodat betaling van rente en aflossing gelijk oplopen met de ontvangst van de termijnbedragen van de koper van de motoren. U hebt daardoor de zekerheid dat de inkomende kasstromen direct voor de betalingsverplichtingen van deze lening worden aangewend. 

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuitaïre lening met een looptijd van 27 maanden en een bruto jaarrente van 7,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Voorwaarden voor vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina).

Geldnemer is APOC Trading B.V. (externe creditratings: Graydon 0,26% PD / Creditsafe score 55). Er is bij deze lening geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

Vanwege de recente oprichting (2018) van APOC Trading B.V. is de classificatie van dit project vastgesteld op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Voor uitboeking van de lening dient Geldvoorelkaar.nl in bezit te zijn gesteld van de verzekeringspolis en het definitieve koopcontract van de twee aan te kopen vliegtuigmotoren.

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
1. Depotregeling1 maandtermijn
2. Pandrecht (eerste rang) op
Voorraden van APOC Trading B.V., zijnde de 2 aan te kopen motoren.
 
Debiteuren van APOC Trading B.V., zijnde de openstaande vorderingen op de koper van de motoren.
 Overige rechten van APOC Trading B.V., zijnde de rechten uit hoofde van de huur-koopovereenkomst en uit hoofde van de verzekering van de 2 motoren.
3. Non-onttrekkingsverklaring
Af te geven door de aandeelhouders van APOC Trading B.V. Hierin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terug storting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost. Het is Geldnemer wel toegestaan om de vrij beschikbare cashflow uit APOC Trading B.V. aan Aircraft Part-Out Company Europe B.V en haar dochtermaatschappijen ter beschikking te stellen.
4. BorgstellingDoor Aircraft Part-Out Company Europe B.V. (externe creditratings: Graydon 0,79% PD / Creditsafe score 54) wordt voor de betaalverplichting van de restschuld en de overeengekomen renteverplichtingen gedurende de volledige looptijd van de lening een borgstelling afgegeven. 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 5.500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 800woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 15.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 25.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 900woensdag 25 september 2019
€ 900woensdag 25 september 2019
€ 900woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 4.300woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 12.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 3.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 900woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 6.300woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 5.800woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 20.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 3.700woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 4.500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 9.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 3.500woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 800woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 4.400woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.300woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 6.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 5.700woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 3.200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 6.100woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 2.400woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 800woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 9.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 15.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 7.200woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 7.700woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 3.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.500woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 1.200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 1.600woensdag 25 september 2019
€ 4.800woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 20.000woensdag 25 september 2019
€ 15.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 4.800woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 8.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 7.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 800woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.700woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 30.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 700woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 8.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 7.500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 800woensdag 25 september 2019
€ 15.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.700woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 50.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 2.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.900woensdag 25 september 2019
€ 20.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 4.500woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 3.500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 10.000woensdag 25 september 2019
€ 5.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 800woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 4.500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 6.500woensdag 25 september 2019
€ 300woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 6.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 2.200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 4.000woensdag 25 september 2019
€ 3.000woensdag 25 september 2019
€ 2.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 500woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 200woensdag 25 september 2019
€ 600woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.000woensdag 25 september 2019
€ 1.500woensdag 25 september 2019
€ 400woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 100woensdag 25 september 2019
€ 3.000dinsdag 22 oktober 2019
€ 2.000dinsdag 22 oktober 2019
€ 2.000dinsdag 22 oktober 2019
€ 2.000dinsdag 22 oktober 2019
€ 2.000dinsdag 22 oktober 2019
€ 1.000dinsdag 22 oktober 2019
€ 1.000dinsdag 22 oktober 2019
€ 900dinsdag 22 oktober 2019
€ 500dinsdag 22 oktober 2019