Binnenvaartschepen steeds vaker gefinancierd middels crowdfunding

02-04-2019

De bank draait de kraan steeds verder dicht voor mkb-financieringen. Ook in de binnenvaartbranche liggen bancaire kredieten niet voor het oprapen. Steeds meer schippers wijken daarom uit naar crowdfunding als financieringsoplossing voor de aankoop of overname van een binnenvaartschip.

Binnenvaart financieren crowdfunding

Via Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland, zijn al veel verschillende binnenvaartschepen succesvol gefinancierd. Bij crowdfunding leent een ondernemer van een groep investeerders (de crowd), die hun investering met rente krijgen terugbetaald. De ondernemer vindt een passende financiering en de investeerders maken rendement.

Schepen zijn geliefde investeringskansen onder de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. Veel van deze projecten worden binnen enkele uren of zelfs minuten nadat ze op het platform verschijnen volgeschreven. Onlangs werd nog een motorvrachtschip voor € 200.000,- binnen anderhalf uur gefund door 249 investeerders. Dit project werd begeleid door Schoonderwoerd Consultancy & Bedrijfsadvisering en DGH Advies, beiden ervaren adviseurs in scheepsfinanciering.

Crowdfunding is meer dan financiering alleen. Het brengt ondernemers en investeerders op laagdrempelige wijze bij elkaar. Zo kan iedereen die de scheepvaart een warm hart toedraagt, investeren in de groei van de sector.