Corona-update: wat doet Geldvoorelkaar.nl voor getroffen ondernemers?

23-03-2020

Nederland is in de ban van het coronavirus. Voor veel ondernemers is het een moeilijke en onzekere tijd; zij zien hun omzet hard dalen en krijgen te maken met liquiditeitsproblemen. Wat is de aanpak van Geldvoorelkaar.nl met betrekking tot ondernemers die worden getroffen door de huidige marktomstandigheden?

Maatwerk oplossingen

Wij vragen ondernemers om contact met ons op te nemen als zij, als gevolg van het coronavirus, liquiditeitsproblemen hebben of denken te krijgen. Iedere casus bekijken we individueel, waarbij het ons doel is om zowel de continuïteit van de onderneming als de terugbetaling aan investeerders te beschermen.

Wij hebben er bewust voor gekozen om niet collectief uitstel van betaling te geven. Wij willen iedere casus individuele aandacht geven, zodat we kunnen zoeken naar een oplossing die het beste past bij de situatie. Daarnaast zijn er gelukkig ook bedrijven die geen of minder last hebben van de crisis en geen regeling nodig hebben. 

Kosteloze depotregeling en mogelijk uitstel

Als we zoeken naar een passende oplossing voor een ondernemer, kijken we eerst of de depotregeling van toepassing is op het project. Als dat zo is, kan de ondernemer het depot kosteloos inzetten om een of twee aankomende maandtermijnen op te vangen (afhankelijk van de regeling). De ondernemer hoeft dan in die periode geen aflossing en geen rente te betalen. Bij de ondernemer rust de verplichting om het depot tijdig aan te zuiveren.

Mocht de inzet van het depot niet voldoende helpen of als er geen sprake is van een depotregeling, dan kunnen ondernemers een kwartaal uitstel krijgen van aflossingen om zo de crisis goed te kunnen doorstaan.

Geldvoorelkaar.nl werkt hard om alle verzoeken en vragen van ondernemers en investeerders zo goed mogelijk te bedienen. Ons team zet zich in om samen met ondernemers passende afspraken te maken.

 

Lees ook: tips ondernemers corona & liquiditeit