De nieuwsbrief van september voor de investeerders is uit

18-09-2020

De nieuwsbrief van september 2020 voor de investeerders is uit. Lees via de link welke investeringskansen er momenteel zijn of bekijk direct de onderstaande nieuwsbrief.

Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
Prinsjesdag en investeringskansen

De afgelopen weken zijn er mooie projecten gefund via Geldvoorelkaar.nl. Namens de ondernemers danken wij u hartelijk voor het vertrouwen! In deze nieuwsbrief treft u uiteraard weer de huidige en toekomstige investeringskansen aan. Verder maken wij u graag attent op het interview dat onze directeur Edwin Adams gaf aan New Business Radio. 

Crowdfunding platformen veroveren steeds meer terrein op banken. Wij vinden het mooi om te zien dat crowdfunding investeerders een steeds grotere rol spelen bij de financiering van MKB Nederland. Zeker in deze bijzondere tijden. 

In deze nieuwsbrief delen wij ook een aantal belangrijke actualiteiten naar aanleiding van Prinsjesdag.

Tenslotte zoeken wij ook tijdens de coronacrisis graag ondernemers en investeerders op. Wij zijn dan ook aanwezig op de Dag van de Vastgoedfinanciering op aanstaande maandag 21 september. Uiteraard in een veilige en verantwoorde setting. Meer hierover leest u in deze nieuwsbrief. 

Wij wensen u veel leesplezier.

Investeringskansen

U kunt investeren in de volgende projecten:

Vastgoed Eindhoven I

Bedrag: € 225.000,- euro 

Rente percentage: 6,5% 

Percentage geïnvesteerd: 78%

Lees de pitch voor meer informatie.

 

Aankoop Bedrijfspand Autoplaza 

Bedrag: € 240.000,- euro

Rente percentage: 7%

Percentage geïnvesteerd: 71%

Lees de pitch voor meer informatie.

De komende weken zijn er weer mooie projecten op komst:

1. Binnenvaartschip: € 140.000,- euro | 7,5% rente

2. Groothandel in biologische diervoeding: € 40.000,- euro | 7,5% rente 

3. Vastgoed Eindhoven II: € 285.000,- euro | 6,5% rente

4. Herfinanciering grondpercelen: € 1.000.000,- euro | 6% rente 

5. Vastgoed - verhuur zorginstelling: € 390.000,- euro | 5% rente

6. Aankoop vastgoed Den-Haag: € 30.000,- | 6% rente

7. Aankoop vastgoed Emmeloord: € 60.000,- | 5% rente 

Lees meer
Edwin Adams te gast bij New Business Radio

Fabienne de Vries (bekend als VJ bij TMF) ging tijdens de uitzending van Funding Your Business in gesprek met Edwin Adams (Geldvoorelkaar.nl) en met Carlo van der Weg, Bart Zwinkels en Edwin ten Cate (Credion) over innovatieve financiering in deze tijd. In de onderstaande links kunt u de radio-items beluisteren.

Luister naar Edwin Adams (Directeur Geldvoorelkaar.nl)

Luister naar Carlo van der Weg (Algemeen directeur Credion)

Luister naar Bart Swinkels (Adviseur Credion)

Luister naar Edwin ten Cate (Manager operations Credion)

Luister de gehele uitzending
Prinsjesdag - belangrijke wijzigingen

Tijdens Prinsjesdag zijn weer de rijksbegroting en de miljoenennota gepresenteerd. In dit nieuwsartikel vatten wij een drietal belangrijke wijzigingen voor u samen. 

  • Vanaf volgend jaar kunt u meer spaargeld op uw bankrekening zetten zonder daar belasting over te hoeven betalen. Het heffingsvrije vermogen in box 3 stijgt naar 50.000 euro per persoon. Nu is dat iets meer dan 30.000 euro. Bent u een particuliere investeerder? Dan vallen ook uw crowdfunding investeringen onder het vermogen in box 3. 
  • Daarnaast worden de schijfgrenzen aangepast. Daardoor loopt de eerste schijf vanaf het heffingsvrije vermogen tot 100.000 euro en de tweede schijf tot een vermogen van 1 miljoen euro. Door deze maatregelen zullen ongeveer een miljoen mensen minder belasting betalen over box 3. Het belastingtarief gaat trouwens wel iets omhoog. Dat tarief stijgt van 30 procent naar 31 procent. Ook deze maatregelen kunnen effect hebben op (particuliere) crowdfunding investeerders.
  • Het kabinet trekt geld uit voor lastenverlaging. Het belastingtarief in de inkomstenbelasting daalt met 0,25 procentpunt naar 37,10 procent. Daardoor betaalt vrijwel iedereen iets minder belasting.
Dag van de Vastgoedfinanciering

Geldvoorelkaar.nl is op maandag 21 september weer aanwezig bij de Dag van de Vastgoedfinanciering in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Hier zullen Edwin Adams (Directeur) en Wim Burger (Business Development Manager) namens Geldvoorelkaar.nl spreken in de sessie over Alternatieve Vastgoedfinanciering. Het programma dat aanvankelijk zou plaatsvinden in maart is verschoven naar 21 september. Alle vooraf ingeschreven sprekers en experts zijn aanwezig. 

Wim Burger zal presenteren over crowdfunding van vastgoedprojecten, het eenvoudig structureren van vastgoedfinanciering en de voordelen voor investeerders (particulieren, vermogensbeheerders en institutionele investeerders). Edwin Adams zal ook bij de expertmeeting aanwezig zijn. Tijdens deze meeting praat hij één op één geïnteresseerden bij over crowdfunding en vastgoedfinanciering. 

Lees meer
Crowdfunding platformen veroveren steeds meer terrein op banken

Eenvoudige toegang tot financiering is vaak een belangrijke voorwaarde voor succesvol zakendoen. Die toegang hebben vooral de grote bedrijven. Zelfs als zij in zwaar weer zitten kunnen zij nog steeds beroep doen op de kapitaalmarkten, al dan niet met hulp van de overheid. Hun strategisch belang en werkgelegenheid zijn dan belangrijke argumenten om een helpende hand te bieden.

MKB bedrijven daarentegen moeten veel meer moeite doen om aan adequate financiering te komen. Zeker in tijden waarin het traditionele bancaire kanaal moeizaam financiering verschaft. Gezien het belang van het MKB voor de economie is dat niet terecht. Het MKB is namelijk verantwoordelijk voor meer dan 60% van de toegevoegde waarde en maar liefst 70% van de werkgelegenheid!

Gelukkig zijn er innovatieve initiatieven, waaronder crowdfunding platformen als Geldvoorelkaar.nl, die voor een steeds groter deel de rol van de banken op zich nemen.

Lees meer
info@geldvoorelkaar.nl
085 - 2733 465
Facebook Twitter LinkedIn
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Stuur een mailtje met 'afmelden nieuwsbrief' naar info@geldvoorelkaar.nl