Geldvoorelkaar.nl: Crowdfunding groeit naar volwassenheid

13-12-2021

Geldvoorelkaar.nl is in meer dan tien jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen speler op het gebied van crowdfunding. Sterker, Geldvoorelkaar.nl is verkozen tot beste crowdfunding platform 2020/2021. Het dagelijks motto van het 25-koppige team in Veenendaal: maak uw ambities waar door slimmer te investeren en te financieren.

Het is inmiddels een gegeven: sparen bij een bank levert nauwelijks nog rendement op. Bij hogere saldo’s ontvangt u zelfs een negatieve rente. Met andere woorden, u moet bijbetalen. Hoewel banken nog steeds financieren, stoten toch veel ondernemers hier hun neus. Ga maar na. Een relatief klein krediet tot een half miljoen euro of het verkrijgen van een financiering voor bijvoorbeeld commercieel vastgoed is en blijft moeilijk. Geldvoorelkaar.nl heeft in veel gevallen passende mogelijkheden voor ondernemers en investeerders.

Slimme keuze
Geldvoorelkaar.nl brengt op een laagdrempelige manier vraag en aanbod van kapitaal bij elkaar. Zie het als een soort geavanceerde Marktplaats voor geld. Zoekt u bijvoorbeeld werkkapitaal? Wilt u investeren in uw machinepark? Heeft u plannen om uit te breiden of denkt u aan overname en zoekt u hiervoor kapitaal? Dan is Geldvoorelkaar.nl een veilige en slimme keuze. Kredietaanvragen van MKB-bedrijven worden uiteraard altijd uitgebreid getoetst voordat deze online worden aangeboden aan investeerders. Investeren kan al vanaf 100 euro, waardoor een goede spreiding mogelijk is.

Volwaardige optie
Directeur en medeoprichter Edwin Adams over Geldvoorelkaar.nl: “We zijn er trots op dat we na hard werken, veel uitleggen en vertrouwen te winnen goede resultaten hebben neergezet. Crowdfunding is zowel voor investeerders, die wel wat zien in een project, of voor ‘vragende’ bedrijven of organisaties die juist kapitaal zoeken om hun doel te bereiken, een meer dan volwaardige optie. Enerzijds zijn er bedrijven die geld willen investeren, anderzijds wil je juist geld uitgeven omdat je nu eenmaal de mogelijkheden hebt.”

Prijzenkast vult zich
Geldvoorelkaar.nl timmert aan de weg. Edwin onderbouwt dit met indrukwekkende cijfers: “Er zijn inmiddels 1900 succesvolle campagnes, er is meer dan driehonderd miljoen geïnvesteerd. De gemiddelde rente is pakweg 7,5%, het netto rendement is op dit moment 4,28%.” Maar Geldvoorelkaar.nl legt als erkend MKB-financier ook andere mooie resultaten op tafel, legt Edwin verder uit: “We zijn winnaar van de IEX Gouden Stier 2020 (onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor beleggingsproducten en – diensten), winnaar van de Cashcow Award 2021 (beste crowdfunding platform) en staan in de Emerce 100 (beste e-business bedrijven 2021). Voor ons als team is dit een prachtige waardering, en vooral de bevestiging dat we met ons platform op de goede weg zijn. Bovendien dragen we op deze manier een belangrijk steentje bij aan de economie.”

Edwin: “Op het gebied van regelgeving en toezicht constateer ik ook een positieve ontwikkeling. Platforms moeten eind 2022 beschikken over de nieuwe Europese crowdfundingvergunning.”

 

Dit artikel is eerder verschenen in zakenmagazine 'De Zakenmarkt'.