Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren bundelen krachten

31-12-2021

Geldvoorelkaar.nl, Andersfinancieren en ECX zetten in op verdere professionalisering van de crowdfunding markt en gaan gezamenlijk verder.

De aandeelhouders van Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren hebben deze week de handtekeningen onder het contract gezet voor de integratie van de activiteiten. De fusie zorgt voor diverse synergie voordelen in de markt en operatie van de platforms Geldvoorelkaar.nl en Andersfinancieren.nl. met de fusie wordt de combinatie hét financieringsplatform voor het MKB, investeerders en zakelijk vastgoed. Samen hebben Geldvoorelkaar.nl en Andersfinancieren.nl ruim 385 miljoen euro gefinancierd voor ruim 2.000 projecten.

In 2022 verwacht de fusie-organisatie ook de lopende gesprekken met institutionele partijen af te ronden. Mede hierdoor verwacht de combinatie eind 2022 in totaal meer dan 500 miljoen euro aan financiering in MKB land uitgezet te hebben.

Fred van der Stappen (directeur SmartFunding): “Naast de operationele synergievoordelen brengt AndersFinancieren veel kennis in vanuit MIFID II en heeft Geldvoorelkaar.nl een superieur fintech platform en leidende positie in de zakelijke crowdfunding markt.”

Edwin Adams (directeur Geldvoorelkaar.nl): “de fusie zorgt dat de huidige twee winstgevende bedrijven nog sterker worden en optimaal kunnen anticiperen op de financieringsvraag voor mkb bedrijven, de nieuwe regelgeving en de dynamiek op de vastgoedmarkt, waar traditionele partijen zich aan terugtrekken zijn. Het platform is uitstekend schaalbaar en kan optimaal samenwerken met MKB adviseurs, investeerders en overige zakenpartners”.

Hein Siemerink (Directeur AFS Group): “Als betrokken aandeelhouder wil AFS Group haar netwerk van institutionele investeerders kennis laten maken met de asset class MKB.”

AFS Group is een Europese financiële dienstverlener die is gespecialiseerd in multichannel bemiddeling voor onder andere zakelijke klanten in de financiële sector.

De fusie wordt uiteraard door de toezichthouders op de gebruikelijke wijze getoetst.