Geldvoorelkaar.nl in gesprek met minister Micky Adriaansens

12-05-2023

Maandag 8 mei heeft Geldvoorelkaar.nl als alternatieve financier met het ‘Keurmerk Erkend MKB Financier’ en platform met Europese vergunning (ECSPR) deelgenomen aan een rondetafelgesprek met minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. Het gesprek was op uitnodiging van Stichting MKB Financiering (SMF) en vond plaats in Amsterdam bij het innovatieve textielbedrijf BYBORRE. Geldvoorelkaar.nl was als een van de financiers in de non-bancaire sector uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek.

Financieringsbehoeften van het MKB
Ilse Nobel, CEO van Geldvoorelkaar.nl, was een van de deelnemers aan het gesprek dat als doel had de financieringsbehoeften van het MKB in kaart te brengen. "We zijn verheugd dat we als Erkend MKB Financier en platform met Europees vergunning (ECSPR) zijn uitgenodigd voor dit belangrijke gesprek", aldus Nobel. "Het is zeer waardevol om samen met Minister Micky Adriaansens, ondernemers en alternatieve financiers in gesprek te zijn over het initiatief ‘Passend Financieren’ om middels dit platform MKB Nederland op een goede en professionele manier de weg te wijzen binnen het huidige financieringslandschap.’’

Stap in de goede richting
Tijdens het gesprek heeft minister Adriaansens onder andere gesproken over de centrale financieringshub om MKB Nederland te ondersteunen. Het non-profit platform, genaamd Passend Financieren, wordt beheerd door Stichting MKB Financiering en biedt ondernemers een overzicht van alle financiers die het Keurmerk Erkend MKB Financier voeren. Dit keurmerk wordt toegekend na een succesvolle audit door een onafhankelijk deskundige. Nobel verwelkomt deze plannen en benadrukt het belang van transparantie in de financieringswereld. "Als Erkend MKB Financier zijn we toegewijd aan het verstrekken van transparante en toegankelijke financieringsopties aan ondernemers", aldus Nobel. "Een centraal platform dat ondernemers helpt om de juiste financier te vinden, is een stap in de goede richting."

De juiste financiering
Een van de MKB-ondernemers die deelnam aan het gesprek was Bob Verhagen, oprichter van Buurtdokters. Buurtdokters is een innovatief project dat is gefinancierd via Geldvoorelkaar.nl en heeft als doel een fundamentele bijdrage te leveren aan de toekomst van de huisartsenzorg. "Als MKB-ondernemer begrijp ik de uitdagingen die gepaard gaan met het vinden van de juiste financiering", aldus Verhagen. "Een centraal platform dat alle opties in kaart brengt, zal het proces aanzienlijk vergemakkelijken en het succes van MKB-ondernemers bevorderen."

Geldvoorelkaar.nl zet zich in voor de groei van het MKB door middel van innovatieve financieringsoplossingen. Met meer dan 500 miljoen euro aan verstrekte financiering en meer dan 25.000 aangesloten investeerders, heeft het platform een belangrijke positie in de financieringswereld veroverd.