Geldvoorelkaar.nl sponsort roeiteam uit Delft

20-05-2019
geldvoorelkaar-sponsort-roeiteam-delft

Was u dit weekend toevallig aanwezig bij de Westelijke Regatta (roeiwedstrijden) in Zevenhuizen? Dan heeft u ons logo wellicht voorbij zien komen op de sponsorkleding van een studentenroeiploeg uit Delft. We stellen 'onze roeiers' kort aan u voor:

Wie zijn jullie?

Wij zijn de lichte 8 van Proteus-Eretes. Onze roeiploeg bestaat uit acht roeiers en een stuur, allemaal studenten van de Technische Universiteit Delft. Na een zware selectie van tweeënhalve maand zijn we met dit team gestart in het eerstejaarsklassement; voor velen de poort naar het profroeien.

Wat is jullie doelstelling?

We zijn gestart in het eerstejaarsklassement. We roeien tegen boten net als wij, die veel trainen, en snel beter worden. Als we in de top 3 eindigen in dit klassement promoveren we met z'n allen naar een hogere klasse. Dat is dan ook een van onze doelen: het in alle wedstrijden zo goed doen dat we bij de beste drie eerstejaarsboten van Nederland horen.

Hoe pakken jullie dat aan?

Doordat we allemaal veel college hebben, trainen we vaak in de avond of de ochtend. Dat betekent ook dat we soms al op het water liggen om tijden als 6:15. En in sommige weekenden hebben we trainingskampen buiten Delft, wat ons naar Brugge, Amsterdam, Kiel en Tilburg brengt. In die weekenden trainen we twee tot drie keer op een dag, zodat we veel progressie boeken, en harder kunnen gaan roeien.

Wat is eerstejaars licht roeien?

In roeien zijn er twee verschillende gewichtsklassen: licht en zwaar. Voor licht roeien moet je onder een bepaald gewicht blijven als roeier, en gaat het dus in essentie om het vermogen dat de roeier heeft per kilogram lichaamsgewicht. Topsportmentaliteit, voeding, en mentale kracht zijn dus zeer belangrijk in deze klasse. Iedereen die niet aan dat gewichtslimiet voldoet, roeit mee in de zware gewichtsklasse. Het eerstejaarsklassement is het begin van de topsportcarrière van een roeier, die alle professionals hebben doorgemaakt.

Op de Westelijke Regatta roeide het team wegens een aantal blessures als viertal mee in de zware gewichtsklasse. Daar behaalde het een zesde en een derde plaats. Met trots, want het team roeit normaal gesproken in de lichte gewichtsklasse.