Institutioneel geld en crowdfunding vinden samen de weg naar het MKB. De overheid staat deels garant.

16-11-2020

Geldvoorelkaar.nl werkt samen met Crosslend en wil zo de crowdfundingmarkt een positieve boost geven in Nederland, zodat (institutionele) investeerders en geldleners nog sneller met elkaar verbonden worden. De samenwerking en daarmee het bijbehorende netwerk zal een positieve bijdrage zijn in het verbreden van de financieringsopties in de crowdfundingmarkt.

CrossLend heeft recent een belangrijke samenwerking tussen Geldvoorelkaar.nl en een Europese institutionele investeerder gefaciliteerd. Geldvoorelkaar.nl is door de RVO geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling. Geldvoorelkaar.nl is het eerste crowdfundingplatform van Nederlandse origine dat is geaccrediteerd. Dankzij deze accreditatie kunnen nu ook crowdfunding investeerders investeren in leningen met staatsgarantie. Dit is een belangrijke doorbraak in het Nederlandse financieringslandschap. Op deze manier opent de samenwerking met CrossLend een deur naar meer institutionele financieringen binnen Europa.

Edwin Adams, directeur van Geldvoorelkaar.nl, zegt: ‘’voor mij is de samenwerking een mooie ontwikkeling voor onze crowdfunding organisatie Geldvoorelkaar.nl. Ik ben trots om samen te werken met Crosslend. De samenwerking opent nieuwe deuren om onze financiering-opties te verbreden en daardoor kunnen we meer institutionele financiering binnen Europa krijgen. Het geeft ons nieuwe perspectieven in de markt. Ik ben er 100% zeker van dat de samenwerking resulteert in een positieve ontwikkeling voor de financieringsbehoefte van kleine en grotere bedrijven in Nederland tijdens de coronacrisis en voor in de toekomst.

Oliver Schimek, oprichter van Crosslend zegt: ‘’Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Geldvoorelkaar.nl. We willen graag met onze samenwerking de financieringsopties verbreden voor onze lokale bedrijven in Nederland. Als erkend marktleider sluiten de reputatie en ervaring van Geldvoorelkaar.nl goed aan bij de missie van CrossLend om de mogelijkheden van MKB-kredietverlening in Europa te verbreden en te standaardiseren''.

Over Geldvoorelkaar.nl
Geldvoorelkaar.nl is in 2010 opgericht als de eerste crowdfunding platform in Nederland. Geldvoorelkaar.nl bestaat sinds deze maand 10 jaar. In tien jaar tijd heeft Geldvoorelkaar.nl goede ontwikkelingen gemaakt in de crowdfundingmarkt. Via Geldvoorelkaar.nl wordt de 'echte' economie ondersteund. MKB-ondernemers en vastgoedbeleggers realiseren de groei van hun bedrijf, met dank aan duizenden investeerders die in hen geloven en investeerders profiteren van een aantrekkelijk rendement. Sinds het bestaan heeft Geldvoorelkaar.nl ruim €237,5 miljoen euro gefinancierd aan krediet over 1700 vastgoed en MKB-bedrijven in verschillende sectoren. Geldvoorelkaar.nl is het grootste platform van zijn soort in de Nederlandse markt en is erkend als marktleider sinds 2019.

Over Crosslend
CrossLend is een FinTech, geautoriseerd door BaFin en CSSF, die een Europese digitale markt heeft ontwikkeld. Op de markt worden activa omgezet in effecten of andere formaten waarin kan worden belegd. Organisaties zoals banken, spaarbanken, coöperatieve banken, bijzondere kredietinstellingen en FinTech-kredietplatforms uit Europa bieden hun activa aan Europese institutionele beleggers aan voor aankoop via het platform. Het voordeel van het CrossLend-platform is de gestandaardiseerde en goed gestructureerde en transparante presentatie van de kredietgegevens van de initiator. Dit maakt het voor investeerders zoals andere banken, verzekeringsmaatschappijen, investeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en pensioenregelingen gemakkelijk om leningen te identificeren en te vergelijken op basis van hun criteria. Omdat CrossLend initiators en investeerders uit heel Europa samenbrengt op een centraal platform, draagt CrossLend actief bij aan de Europese Kapitaalmarktenunie. CrossLend werd in 2014 in Berlijn opgericht en heeft meer dan 70 mensen uit meer dan 30 landen in dienst. Naast het hoofdkantoor in Berlijn heeft CrossLend kantoren in Frankfurt, Wenen, Luxemburg en Londen.