Investeerder Wouter zet teller Geldvoorelkaar.nl op 250.000 investeringen

23-06-2020

Via Geldvoorelkaar.nl zijn sinds de start in 2011 maar liefst 250.000 investeringen gedaan. Dankzij deze investeringen zijn meer dan 1.600 projecten van mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers succesvol gefund. Een mooie mijlpaal! Investeerder Wouter (41 jaar) zette de teller op 250.000. We vroegen hem naar zijn ervaringen met crowdfunding en Geldvoorelkaar.nl. “Ik ben zeer tevreden.”

In 2018 begon hij met investeren, maar hoe hij Geldvoorelkaar.nl leerde kennen, weet Wouter niet meer precies. “Ik las ergens een artikeltje over investeren via crowdfunding op een site of in een blad. Daarna ben ik mij gaan oriënteren op verschillende platforms. Ik lette met name op of het platform bekend was bij de AFM en een vergunning of ontheffing had. Ook keek ik naar de grootte van het platform, of het solide overkwam. Tot slot vind ik het belangrijk dat een platform over een derdengeldenrekening beschikt, dat geeft een stukje veiligheid. En zo kwam Geldvoorelkaar.nl als één van de geschikte platforms naar voren.”

Selecteren van projecten

“Bij het selecteren van projecten, kijk ik naar de bekende dingen. Risicoclassificatie, hoogte van lening en de looptijd. Mijn voorkeur gaat uit naar projecten tot vijf jaar looptijd, maar dat hebben de meeste projecten op Geldvoorelkaar.nl wel. Ook houd ik mijn portefeuille in de gaten om te kijken of een project daarin past. Een goede spreiding vind ik belangrijk.”

“Zo zal ik niet zo snel alleen maar in aflossingsvrije leningen investeringen. Je loopt dan wat meer risico en houd minder liquiditeit over voor jezelf. Door goed te spreiden in de portefeuille, ook in aflosvorm, maak je een mooie mix.”

“Daarnaast ga ik ook op mijn gevoel af bij een project. Heb ik vertrouwen in de onderneming? Of is het een product waar ik iets mee kan? Als een project me niet zoveel zegt, dan zal ik daar niet in investeren. Het gevoel moet goed zijn.”

Zien waarin je investeert

Zijn drive om te investeren via crowdfunding? “Ik ben op zoek gegaan naar verschillende manieren om rendement te maken”, vertelt Wouter. “Ik beleg bijvoorbeeld ook in aandelen. Het verschil is dat je met crowdfunding je geld voor een langere tijd vastlegt. Dat zou een nadeel kunnen zijn. Maar wat ik zelf wel interessant vind, is dat je bij crowdfunding ziet waarin je investeert. Je leest het verhaal van de ondernemer, kiest op basis van je eigen gevoel. Dat geeft meer beleving dan bijvoorbeeld beleggen in een aandelenfonds.”

“Ik ben bijvoorbeeld wel eens gaan eten bij een restaurant in Almere waarin ik heb geïnvesteerd. Ook de incentives bij projecten vind ik soms wel grappig. Zo heb ik wel eens wat producten gekocht bij een dierenwinkel die ik crowdfundde. Je krijgt dan ‘feeling’ bij je investering en dat is hartstikke leuk.”

Wouter investeerde in 12 projecten bij Geldvoorelkaar.nl en zette onze teller op 250.000 investeringen. Namens het team van Geldvoorelkaar.nl hartelijk bedankt voor het vertrouwen in ons platform!