De investeerders nieuwsbrief van juni is uit

04-06-2021

Onlangs verzonden wij weer de investeerders nieuwsbrief naar -jawel- onze investeerders. Hieronder leest u de editie van juni. 

Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
Geldvoorelkaar.nl op de radio | Mooie investeringskansen

Beste investeerder,

Merkt u het ook? Het is alsof we uit een lange diepe winterslaap komen en langzaamaan weer opstarten. Dat is ook wel te merken aan de bedrijvigheid die we afgelopen weekend meemaakten: Het MKB begint weer op volle toeren te draaien. Goed nieuws, vinden wij.

Crowdfunding investeerders leveren een belangrijke bijdrage aan het MKB. Dat komt niet alleen door bijvoorbeeld te kopen bij lokale ondernemers, maar ook doordat u gelooft én investeert in de crowdfunding projecten op ons platform. We kunnen dan ook melden dat we ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (januari - mei) een groei volume hebben weten te realiseren van ruim 71%.

‘De bijna 1,5 miljoen Nederlandse mkb-bedrijven kunnen tegenwoordig moeilijk bij banken terecht. Ze zijn klein, vragen om een relatief laag bedrag waardoor de bank per lening niet veel verdient. Toch hebben de banken er veel werk aan: ze moeten het verdienmodel doorgronden en de risico’s analyseren’, is te lezen in het FD.

Het IMK heeft dan ook het volgende initiatief gestart: Good Company. Opname in het Good Company Register moet een oplossing bieden voor de financierbaarheid van MKB-ondernemingen: ‘Opname in dit register is als een soort gezondheidsverklaring voor bedrijven’ aldus Michiel Hordijk, directeur IMK. Geldvoorelkaar.nl heeft zich aan dit initiatief verbonden. Lees meer hierover verderop in de nieuwsbrief.

Luistert u trouwens wel eens naar New Business Radio? op 1 juni, op de ‘Dag van Financiële Vrijheid’ gaat presentator Roelof Meijer vier uur lang in gesprek met verschillende studiogasten en experts, waaronder met Geldvoorelkaar.nl. In deze marathonuitzending wordt alles besproken over hoe je als ondernemer slim om kan gaan met geld. Hoe richt je je leven in voor optimale vrijheid? Hoe laat je geld voor je werken? En hoe kun je geld bij elkaar brengen om je dromen te verwezenlijken? Thema's die mogelijk ook goed aansluiten bij uw ambities. Het item met Geldvoorelkaar.nl is te beluisteren vanaf 18:00. Klik hier voor meer informatie.

Verder lichten wij in deze nieuwsbrief weer enkele interessante projecten voor u uit, waar u in kunt investeren. Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe investeringskansen? Schrijf u dan hier in voor de WhatsApp-alert of Email-alert.

Kortom, genoeg nieuws. Ik wens u veel leesplezier en hoor het graag als u nog een goede suggestie heeft voor deze nieuwsbrief.

Vriendelijke groet,
Edwin Adams
Directeur Geldvoorelkaar.nl

Investeringskansen

Wederom kunnen we u attenderen op een aantal mooie crowdfunding projecten waar u in kunt investeren:

De 4 Seizoenen | Aankoop Bedrijfspand (24051)
Bedrag: € 675.000 | Rente 7% | Looptijd: 60 mnd | Classificatie 5
Reeds geïnvesteerd bedrag: € 583.800 (86% - 766 investeerders)

Ervaren ondernemers met duurzame visie zoeken financiering, zodat zij hun 3 huidige kinderopvanglocaties in Bergen op Zoom kunnen centraliseren in één bedrijfspand. De kinderdagopvang wil een vooruitstrevende en groene kinderopvang locatie worden voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4. Hun slogan: ‘Groene Kinderopvang Met Plezier’.

Interessant voor u? Bekijk hier het project >>

--------------------------------------------------

Overname Richtlijn Autoservice (23734)
Bedrag: € 290.000 | Rente 7,5% | Looptijd: 60 mnd | Classificatie 5s
Reeds geïnvesteerd bedrag: € 240.700 (83% - 430 investeerders)

Deze ambitieuze ondernemer kent de autobranche als geen ander. Met het overnemen van dit garagebedrijf komt de droom van deze ondernemer uit: met zijn (internationale) ervaring en kennis deze mooie onderneming verder laten groeien.

Interessant voor u? Bekijk hier het project >>

--------------------------------------------------

Komende week verschijnen er meerdere nieuwe projecten in voorpublicatie op onze website. Houd dus onze website in de gaten voor meer interessante investeringskansen.

Heeft u vragen over investeren, neem dan contact op met onze Klantenservice: ☎ 085 - 2733 465 | ✉ info@geldvoorelkaar.nl

Investeren
'Gezondheidsverklaring' maakt lenen makkelijker voor MKB
Dit artikel is verschenen in het Financieel Dagblad op 28 mei 2021.

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) wil het kleinere en middelgrote bedrijven makkelijker maken bij een bank in aanmerking te komen voor een lening. Daartoe lanceert het instituut het Good Company Register. Bedrijven die zich daar laten inschrijven, onderwerpen zich aan een jaarlijkse controle, waardoor banken niet hoeven te twijfelen aan hun financiële gezondheid, zo is de gedachte.

De bijna 1,5 miljoen Nederlandse mkb-bedrijven kunnen tegenwoordig moeilijk bij banken terecht. Ze zijn klein, vragen om een relatief laag bedrag waardoor de bank per lening niet veel verdient. Toch hebben de banken er veel werk aan: ze moeten het verdienmodel doorgronden en de risico's analyseren.

Juiste documenten
Om dit probleem te ondervangen pleitte ondernemersorganisatie MKB-Nederland onlangs voor de oprichting van een speciale mkb-bank. Maar dat voorstel werd afgewezen door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

IMK heeft een andere oplossing voor ogen. 'De bereidheid bij banken stijgt als ondernemers de juiste documenten kunnen overleggen', zegt directeur Michiel Hordijk. 'Dat geldt ook op de particuliere markt. Zonder werkgeversverklaring, taxatie van een makelaar en opstalverzekering komt niemand in aanmerking voor een hypotheek.'

Voor mkb-ondernemers bestaan dergelijke documenten niet. Zij krijgen geen werkgeversverklaring en kunnen dus moeilijk de continuïteit van hun inkomen garanderen. Daardoor is het voor de banken niet eenvoudig in te schatten of de ondernemers in staat blijven de lening terug te betalen.

Opname in het Good Company Register moet daar een oplossing voor bieden. 'De bedrijven in dit register worden jaarlijks onderzocht door onze consulenten', zegt Hordijk. 'Zo geldt opname in dit register als een soort gezondheidsverklaring. Op die manier nemen wij de banken werk uit handen.'

Pandemie-verzekering
Ondernemers zonder inkomensverzekering krijgen geen toegang tot het register. Bovendien wordt voor de opgenomen bedrijven een collectieve pandemie-verzekering afgesloten. Die moet voorkomen dat de banken opdraaien voor de extra risico's die ontstaan in uitzonderlijke omstandigheden.

De bedrijven moeten de kosten van het register zelf betalen. Die komen inclusief de periodieke controle uit op €800 per jaar. 'De ondernemer mag de resultaten van het onderzoek gebruiken waar en wanneer hij wil', zegt Hordijk. 'Die kunnen bijvoorbeeld ook een rol spelen bij de verkoop van het bedrijf of bij een echtscheiding.'

Crowdfundplatform Geldvoorelkaar.nl heeft zich verbonden aan het initiatief van IMK. Drie banken tonen volgens Hordijk belangstelling voor het initiatief. 'Maar daar mag ik de namen nog niet van noemen.'

Klik hier voor artikel
Makkelijk én snel investeren met iDeal

iDeal is niet meer weg te denken uit het Nederlandse betaalmiddel landschap. Het heeft betalen voor producten en diensten online een stuk sneller en makkelijker gemaakt. We vinden het dan ook prettig dat we deze betaaloptie aan u kunnen aanbieden.

Hoe werkt het?
Wanneer u investeert ontvangt u van ons een betaalverzoek dat binnen 3 dagen voldaan moet worden. U kunt dan de investering handmatig via bankoverschrijving doen (deze optie bieden we uiteraard ook nog steeds aan) óf kiezen om iDeal te gebruiken (iDeal link blijft 72 uur geldig). Als u klikt op de iDeal-link wordt u naar onze website geleid. Op onze website handelt u de investering dan af. Lekker snel, makkelijk en kan overal (dus ook vanaf uw vakantieadres).

Heeft u vragen of opmerkingen over deze manier van betalen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Mail naar info@geldvoorelkaar.nl of bel naar 085 - 2733 465.

 
Uitbreiding team Geldvoorelkaar.nl

Naam: Bram Anvelink
Functie: Accountmanager
In dienst per: 1 juni 2021

Per 1 juni komt Bram Anvelink ons versterken in de functie van Accountmanager. Hij heeft jarenlange ervaring opgedaan bij de Rabobank. Als financieel sparringpartner had hij circa 200 MKB-ondernemingen in zijn portefeuille. Ervaring die hij nu in kan zetten om mooie crowdfundingprojecten te selecteren.

Lees meer over Bram
info@geldvoorelkaar.nl
085 - 2733 465
Facebook Twitter LinkedIn
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dit kunt u zelf uitzetten in uw eigen omgeving bij ‘Mijn gegevens’