Van 'Boot van het Jaar' tot door crowdfinance gefinancierde groei: Dit zijn de ambitieuze plannen van AluShip

09-06-2023

Als Leisure ondernemer ben je continu op zoek naar mogelijkheden om jouw onderneming verder te ontwikkelen. Voor het realiseren van jouw (groei) ambities is het verkrijgen van een financiering vaak essentieel. Nu de kans steeds kleiner wordt dat de bank een volledige financiering beschikbaar stelt, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er dan wel zijn. Het is daarom een verrijking van de markt dat er innovatieve non-bancaire geldverstrekkers zijn die een ondernemingsfinanciering bieden.

Crowdfunding of Crowdfinance is misschien wel het bekendste alternatief. Via erkende crowdfunding platforms staan duizenden investeerders klaar om uw ambitie te ondersteunen. In Nederland alleen al werd in 2022 meer dan 1 miljard euro aan crowdfinance financiering opgehaald. Je groeiplannen laten financieren door honderden investeerders, dat levert niet alleen financiering op maar ook marketingkansen. Marketing die in de recreatiebranche uitstekend ingezet kan worden. Van uitbreiding recreatiepark tot werkkapitaal voor de bouw van elektrische sloepen.

AluShip breidt uit
Ondernemer John Sellis (35) laste 7 jaren geleden op verzoek zijn eerste boot en inmiddels werkt hij samen met een team van zes bevlogen technici aan de bouw van eigen ontwerp boten. In 2022 is de duurzame elektrische sloep van AluShip door de HISWA-RECRON  verkozen tot boot van het jaar. Bij AluShip combineert John zijn vakmanschap en passie voor techniek om prachtige sloepen te bouwen. Tot op heden richt AluShip zich met name op de bouw en verkoop van aluminium boten. Er zijn echter volop kansen om het verdienmodel uit te breiden via de verhuur.

Boot van het jaar
De core business van AluShip bestaat uit het (op maat) bouwen van aluminium kwaliteitsboten. AluShip doet dit inmiddels een aantal jaar en met name Corona heeft een impuls gegeven aan de verkopen. De ontwerpen staan bekend om:

  • Het afwerkingsniveau en kwaliteit
  • Het 100% Dutch productie en design
  • De betaalbaarheid

AluShip levert zowel aan particuliere als aan zakelijke opdrachtgevers. Het ontwerp is gericht op duurzaamheid. De boten zijn onderhoudsvriendelijk en zuinig in gebruik. Van het plaatwerk tot de kussens, op de motoren na worden alle boten in Nederland geproduceerd. In 2022 is de AluShip E-boot door de HISWA-te-Water gekozen tot boot van het jaar. Het is een schitterend ontworpen aluminium sloep met ruimte tot 10 personen. Wat de E-boot bijzonder maakt is dat hij volledig als elektrische boot is ontworpen. Hierdoor vaart de boot aantoonbaar beter en efficiënter dan aangepaste ontwerpen. AluShip heeft zich vanaf het begin af aan kunnen richten op het minimaliseren van de weerstand. Dit heeft een zuinige, goed wendbare sloep opgeleverd met een technische levensduur van minimaal 30 jaar.

Financiering voor bouw elektrische sloepen
Om ook de verhuurmarkt te betreden is financiering nodig voor de bouw van 6 tot 8 E-boten. De boten komen te liggen op vakantieparken en zijn beschikbaar voor zowel de gasten van het vakantiepark als voor dagjesmensen van buitenaf. Wat het concept krachtig maakt is dat de botenzelfstandig online kunnen worden gereserveerd en betaald. De sleutel wordt toegankelijk via een elektronische sleutelbox. De sloepen worden vervolgens ingezet op recreatiepark waar ze gehuurd kunnen worden door de gasten.

Slimme en mooie samenwerking
Ondernemer John Sellis besloot om de financiering via Crowdfinance te realiseren. Bancaire financiering is voor jonge en snelgroeiende bedrijven zeer lastig verkrijgbaar en bovendien kan met Crowdfinance direct een potentiële doelgroep aangesproken worden. De particulier die graag investeert in het MKB en de middelen heeft om een E-boot te huren. Naast een aantrekkelijke rente biedt AluShip een ‘rondje varen’ aan voor alle betrokken investeerders. Op die manier komt een slimme en mooie samenwerking tot stand. Benieuwd naar het project van AluShip en andere recreatieprojecten op basis van Crowdfinance? Bekijk dan onze actuele investeringskansen.

Crowdfinance voor uw bedrijf
Denk eens aan Crowdfinance voor uw bedrijf. Wilt u ook de volgende stap zetten, overweeg deze manier van financiering dan eens. Belangrijk: per 10 november 2023 moeten alle Crowdfinance platforms een Europese vergunning hebben verkregen van de AFM. Geldvoorelkaar.nl heeft deze vergunning eerder dit jaar in ontvangst mogen nemen.