'Het zijn de projecten in de buurt die het extra leuk maken voor mij'

03-11-2020 11:14

In het kader van ons tienjarig bestaan interviewen wij investeerders die al een lange tijd actief zijn op Geldvoorelkaar.nl. Dit interview is met Wouter. Wouter is al vanaf 2011 actief als investeerder en heeft in 430 projecten geïnvesteerd.

Motivatie

''Ik ben altijd op zoek naar beleggingskansen en toen kwam ik Geldvoorelkaar.nl tegen en ben ik gaan onderzoeken wat het precies inhoudt om te investeren in projecten. Tien jaar geleden was het onbekend en in die tijd ging ik rustig beginnen met investeren in projecten. Het spreiden van het geld is belangrijk voor mij. Ik merk bij crowdfunding dat er korte lijntjes zijn tussen investeerder en ondernemer. Dit vind ik erg leuk en dit maakt het persoonlijker. Ik heb bijvoorbeeld geïnvesteerd in een paar bierbrouwerijen, je kunt in Heineken investeren maar je kunt het ook zo doen. Je krijgt bijvoorbeeld af en toe uitnodigingen en updates via crowdfunding’’. Naast crowdfunding belegt Wouter ook in beleggingsfondsen en obligaties.

Projecten

Wouter investeert in vele projecten. ''Het zijn de projecten in de buurt die het extra leuk maken voor mij, daar kan je dan ook eventueel langsgaan. Dit maakt het ook echt tastbaar’’.

Voorkeuren

Wouter investeert het liefst in projecten waar hij affiniteit of interesse in heeft. ''Ik vind bierbrouwerijen leuk en de horeca spreekt mij ook aan. Op dit moment zijn er veel vastgoedprojecten en dan vind ik het interessant om in een paar vastgoedprojecten te investeren. Je ziet bij sommige projecten dat ze om 10:00 uur open staan en een half uur later zijn ze alweer gefund’’.

Vanaf de oprichting van Geldvoorelkaar.nl is Wouter al actief bezig met investeren. ‘’Toen ik net begon was er niet veel keuze in het soort projecten. Tegenwoordig is er veel meer keuze en selecteer ik naar mijn interessegebied en kijk ik naar projecten waar ik affiniteit mee heb. Ik kijk regelmatig per kwartaal naar de statistieken om te zien hoe ik ervoor sta. Ook als er een nieuw project wordt gepubliceerd, dan kijk ik naar de aflossingen in mijn portefeuille en beslis ik of ik ga investeren in dit nieuwe project’’.

Advies aan investeerders

''Investeer in projecten waar je affiniteit mee hebt. Ik blijf het project echt volgen en ik Google regelmatig om te kijken of er ontwikkelingen zijn. Dit maakt de projecten voor mij meer tastbaar’’.

Ontwikkelingen Geldvoorelkaar.nl

''De laatste tijd is er veel veranderd. De website is vernieuwd en gebruiksvriendelijk vind ik. Ik zou het ook interessant vinden om een app te gebruiken van Geldvoorelkaar.nl. Die kun je dan gebruiken om af en toe te kijken naar de openstaande projecten via de app. Dat zou wel leuk zijn!’’

Risico’s

''Ik zorg er altijd voor dat ik mijn inleg spreidt om minder risico te lopen. De meeste projecten draaien goed, maar je hebt af en toe een onderneming die omvalt en de spreiding zorgt ervoor dat je minder risico loopt’’.

Toekomstplannen

Wouter vindt investeren voornamelijk erg leuk om te doen. ''Het is bedoeld om mijn geld meer waard te laten worden. Ik heb niet echt plannen maar uiteindelijk kan ik het gebruiken voor mijn pensioen et cetera. Ik heb niet echt het gevoel dat ik wil stoppen. Ik kijk altijd naar projecten waar ik weer in kan investeren’’.

Tip aan Geldvoorelkaar.nl

''Een app zou makkelijk zijn om in te loggen. Nu moet ik inloggen via de website van Geldvoorelkaar.nl’’.

Wouter investeerde in 430 projecten en haalde een netto rendement van bijna 4% per jaar.