Bedrijfsbezoek Geldvoorelkaar.nl en Credion Helmond | Eindhoven aan Ferlem

27-07-2021

Op vrijdag 23 juli zakten Edwin Adams, Wim Burger en John Dithmar Menge af naar Helmond voor een bezoek aan Ferlem: een bedrijf met innovatieve woonoplossingen voor mens, milieu en maatschappij. Eerder dit jaar vroegen zij succesvol een financiering aan voor de opstart van de productie, assemblage en oplevering van de eerste opdrachten.

In de tijd die is verstreken tussen nu en de aanvraag, heeft Ferlem grote stappen gezet. Dit bedrijf uit Helmond zet zich in om mensen op een zo snel mogelijke en duurzame manier te voorzien van een huis waarbij er niet ingeleverd wordt op wooncomfort. Dat doen ze door prefab elementen te produceren. De machines zijn inmiddels geïnstalleerd en geoptimaliseerd voor productie. Zo staat er onder andere een machine die bestaat uit grote persen waarin de muren worden gemaakt.

Wat Ferlem onderscheidend maakt is dat duurzaamheid bij hen geen reclamepraatje is ‘wat er bij hoort’. Duurzaamheid staat daadwerkelijk hoog in het vaandel, waardoor alle prefab elementen onder andere voldoen aan zeer hoge isolatiewaardes. Ook is er geen CO2- of stikstof uitstoot tijdens de productie, en zijn de producten 100% circulair en recyclebaar. Verder is de productietijd kort, waardoor ze ook een aanzienlijke maatschappelijke impact hebben op de -op dit moment- oververhitte woningmarkt.

De productie- en assemblagelijnen staan als een huis en de eerste opleveringen zullen binnenkort plaatsvinden. Gezien de grote stappen die ze maken en de alsmaar dikker wordende orderportefeuille kunnen we u vertellen dat binnenkort de tweede tranche gaat plaatsvinden (zoals ook is vermeld in de eerste pitch). De financiering van de tweede tranche zal worden aangewend voor de acquisitie van nog meer nieuwe projecten.

Geldvoorelkaar.nl ging regelmatig – voor coronatijd – op pad met zakenpartners, waarbij we deze keer op pad gingen met Credion Helmond | Eindhoven. Helaas zijn de werkbezoeken nu minder, maar daarom niet minder interessant. Uiteraard hopen we u binnenkort weer digitaal mee te kunnen nemen op werkbezoek.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste projecten? Schrijf u hier in voor het Investerings- en/of WhatsApp-alert.