Inspelen op het Klimaatakkoord met de Duurzame Vastgoedlening van Geldvoorelkaar.nl

28-06-2019

Vandaag wordt het gepresenteerd: Nederland krijgt een eigen Klimaatakkoord. Hoewel de details nog niet bekend zijn, is het zeker dat iedereen moet overstappen op andere energiebronnen. 'We staan aan de vooravond van een grote verbouwing', stond in een eerste versie van het akkoord. Voor de vastgoedsector betekent dit een verduurzaming van bestaand vastgoed en de ontwikkeling van nieuwe, energiezuinige panden. Om de 'vergroening' van de vastgoedsector te stimuleren, brengt crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl een nieuwe leenvorm uit: de Duurzame Vastgoedlening.

Duurzaamheid financieren via crowdfunding

Duurzame variant

De non-bancaire financiering van vastgoed is sterk in opmars, met crowdfunding als een van de grotere financieringsvormen. In 2018 is meer dan 59 miljoen euro geïnvesteerd in vastgoedprojecten via crowdfunding platforms (onderzoek Crowdfundingcijfers). Bij het grootste crowdfundingplatform in Nederland, Geldvoorelkaar.nl, besloeg vastgoedfinanciering zelfs 42% van alle financieringen in 2018. Dit platform heeft een specifieke leenvorm voor vastgoed, de Vastgoedlening en nu brengt het daar een duurzame variant van uit.

Nieuw in crowdfunding: de Duurzame Vastgoedlening

De Duurzame Vastgoedlening van Geldvoorelkaar.nl biedt vastgoedondernemers en -beleggers een financieel voordeel. Directeur Edwin Adams legt uit: 'De Duurzame Vastgoedlening is technisch gezien gelijk aan ons reguliere vastgoedproduct, maar dan in een groen jasje. Ondernemers en beleggers die een duurzaam pand (met een energielabel A, A+ of A++) via Geldvoorelkaar.nl financieren, krijgen een nog scherper tarief. Daarmee wordt de vastgoedfinanciering ongeveer 10% goedkoper.'

Via Geldvoorelkaar.nl worden vastgoedfinancieringen verstrekt van € 50.000 tot € 2.5 miljoen. 'Met de Vastgoedlening kunnen projecten van zeer uiteenlopende groottes passend worden gefinancierd', vertelt Wim Burger, business development manager bij Geldvoorelkaar.nl. 'We hebben het product speciaal ontwikkeld voor vastgoedbeleggers en -ondernemers, die vaak behoefte hebben aan maatwerk. Met onze Vastgoedlening kunnen verschillende leendelen worden gecombineerd en is boetevrij (deel)aflossen mogelijk. Daarnaast financieren we tot 90% loan-to-value en wordt de rente in overleg met de geldnemer bepaald.' Gemiddeld ligt de rente volgens Burger rond de 5%.

Ook voor de verduurzaming van panden kunnen vastgoedondernemers bij Geldvoorelkaar.nl terecht. Het platform kan de aanschaf van zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en dergelijke passend (mee) financieren.

Groener Nederland

Het is niet verrassend dat Geldvoorelkaar.nl met een 'groen' vastgoedproduct komt: duurzaamheid staat bij de crowdfunder hoog in het vaandel. Edwin Adams: 'Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan verduurzaming en een groener Nederland. Dat past ook wel bij crowdfunding, als innovatieve manier van financieren. Geldvoorelkaar.nl is dan ook gevestigd in een nieuw en circulair pand in Veenendaal en onze accountmanagers rijden elektrisch.' Ook investeerders via Geldvoorelkaar.nl investeren graag in duurzame projecten, vertelt Adams.

Zomeractie

Geïnteresseerd in vastgoedfinanciering via Geldvoorelkaar.nl? Op dit moment loopt een zomeractie, waarmee vastgoedprojecten een mooie korting krijgen. Bij kredietaanvragen van € 250.000,- of hoger die tussen 17 juni en 1 oktober 2019 worden ingediend en gefund bij Geldvoorelkaar.nl, worden geen publicatiekosten in rekening gebracht. Dat bespaart € 499,- bij een publicatie.