Nieuwsbrief aan investeerders is uit

14-04-2021

De Geldvoorelkaar.nl nieuwsbrief voor investeerders is weer uit. Lees direct de onderstaande nieuwsbrief.

Veel leesplezier gewenst!

 

Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
Recordhoeveelheid crowdfunding Q1 2021

Beste investeerder,

De impact van crowdfunding blijft toenemen. Het eerste kwartaal van 2021 kende een Nederlands recordvolume van 112 miljoen euro aan crowdfunding investeringen. Verwachting is dat de Nederlandse crowdfundmarkt in 2021 voor het eerst toegroeit naar een fundingvolume van een half miljard euro. Ook Geldvoorelkaar.nl groeit explosief met een stijging van 64% in fundingvolume ten opzichte van kwartaal 1 2020. Wij danken u voor uw betrokkenheid en vertrouwen.

Parallel aan de groei van de crowdfundingmarkt neemt de aandacht voor crowdfunding toe. Hierbij ligt de focus terecht op transparantie en het informeren van investeerders en overige stakeholders. In deze nieuwsbrief treft u daarom de nieuwste statistieken aan met als peildatum 1 februari 2021. Hiermee krijgt u een duidelijk inzicht in de totale portefeuille van Geldvoorelkaar.nl, alsmede het totale bruto- en netto rendement. In uw “Mijn omgeving” treft u uiteraard de statistieken voor uw persoonlijke portefeuille aan. Daarnaast lichten we graag aan u toe hoe Geldvoorelkaar.nl de uitgebreide risicobeoordeling van projecten uitvoert om tot verantwoorde crowdfundingprojecten te komen.

Wist u dat bij alle vastgoedprojecten op Geldvoorelkaar.nl tegenwoordig standaard een verkorte versie van het taxatierapport wordt gepubliceerd? Zo krijgt u ook via het verkorte rapport een actueel inzicht in de waarde van het object.

Financieel rendement combineren met maatschappelijke impact? Dat het kan bewijzen de gerealiseerde projecten op Geldvoorelkaar.nl gericht op onderwijs, milieu, duurzame bouw en kringlooplandbouw. In deze nieuwsbrief treft u de praktijkcasussen aan. Met recht een win-win situatie voor ondernemers, investeerders en maatschappij.

Tot slot brengen wij uiteraard weer een aantal mooie investeringskansen onder uw aandacht.

Wij wensen u veel leesplezier toe!

Projecten met maatschappelijke impact

In samenwerking met adviseurs publiceren wij geregeld projecten die rendement met maatschappelijke impact combineren. In het onderstaande een impressie van projecten die het verschil maken in Nederland. Van onderwijs tot en met innovatieve bouw en kringlooplandbouw. Gezamenlijk maken we het verschil!

B&T Onderwijs:

Wij zijn verheugd een BMKB-C overbruggingskrediet gefaciliteerd te hebben voor b&t onderwijs. B&T onderwijs zet zich al meer dan 20 jaar in voor goed onderwijs. Nadat veel evenementen werden verschoven door Corona heeft het bedrijf volop ingezet op versnelde digitalisering. Volledig toekomstbestendig draagt de onderneming bij aan verkleining van de opgelopen leerachterstanden. De overheid staat garant voor 67,5% van de lening. Het project is tot stand gekomen dankzij een prima samenwerking met Credion Friesland & Valor Corporate Finance.

Ferlem - innovatieve woonoplossingen

De onderneming biedt een maatschappelijke oplossing voor het steeds groter wordende probleem rondom betaalbare en duurzame huisvesting in Nederland. Ferlem heeft een modulair systeem (patent pending) ontwikkeld (Smart Integrated Building) voor de eenvoudige bouw van woningen en andere gebouwtypes. Het project is tot stand gekomen dankzij een prima samenwerking met Credion Helmond-Eindhoven

Biologische bedrijf Ruessink

Biologische veehouderijen leveren een belangrijke bijdrage aan het verlagen van CO2-uitstoot. De gebroeders Ruessink hanteren het concept van kringlooplandbouw, waarbij de opbrengsten van de landerijen gevoerd worden aan de eigen koeien. Het project is tot stand gekomen dankzij een prima samenwerking met Claassen Molenbeek en Partners

Adoptiebos

Door het aankopen en bebossen van bos- en landbouwgrond probeert de stichting CO2-uitstoot te compenseren en tegelijkertijd een fijne leefomgeving te creëren voor mens en dier. Om aankoop en bebossing financieel mogelijk te maken, zoeken zij via Geldvoorelkaar.nl investeerders die zij ook graag de gelegenheid bieden om bomen te ‘adopteren’.

Recordhoeveelheid crowdfunding 2021

In het eerste kwartaal van 2021 is een recordhoeveelheid gefinancierd via crowdfunding in Nederland. Uit de laatste analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat er 112 miljoen euro gecrowdfund is. Nog nooit werd er in één kwartaal zoveel geld opgehaald via crowdfunding.

Ook Geldvoorelkaar.nl heeft een nieuwe piek bereikt. Nog niet eerder was de productie over een periode van 12 maanden groter dan van april 2020 t/m maart 2021, namelijk 51 miljoen euro. Het oude record was de periode januari 2019 t/m december 2019, en was toen 50,8 miljoen euro.

Lees meer
Nieuwe investeringskansen

April is goed van start gegaan met nieuwe projecten. Ook de komende weken verwachten we weer veel interessante projecten te publiceren. Hieronder een weergave van de projecten waarin nog geïnvesteerd kan worden.

Live projecten:

Ti Groep | Aankoop pand Capelle aan den Ijssel

Vastgoedonderneming Ti Groep richt zich met name op vastgoed met een maatschappelijke bestemming, waaronder wonen, zorg en onderwijs. Nu gaat de onderneming over tot de aankoop van een vastgoedobject in Capelle a/d Ijssel. Het pand is reeds verhuurd en zal in 2026 tegen een vastgestelde koopprijs verkocht worden aan één van de huidige huurders.

Gefund: 26% | 205 investeerders

Flexlening | 60 mnd | Rente 5,5% | LTV 80% | € 600.000,-

L-Mobi Mobile

Om deze aanvraag nog aantrekkelijker te maken voor investeerders heeft de geldnemer de rente verhoogd van 8% naar 9%. Het project gaat gepaard met een tweede hypotheek op de eigen woning. Daarmee is de totale lening afgedekt. Gedurende de looptijd verbetert deze positie nog verder door aflossingen op de lening. Daarnaast is door klant gemeld dat recent een samenwerking met Jumbo tot stand is gekomen. Het L-Mobi beltegoed is nu ook in de ruim 600 winkels van deze keten te koop.

Gefund: 86% | 382 investeerders

Annuïteit | 60 mnd | Rente 8% | € 230.000,-

Cuisinoon- Nooncom Trading

Om deze aanvraag nog aantrekkelijker te maken voor investeerders, heeft de geldnemer de rente van 6% naar 7% verhoogd. Het project gaat gepaard met een derde hypotheek op de eigen woning. Daarmee is de totale lening afgedekt. Gedurende de looptijd verbetert deze positie nog verder door aflossingen op de lening.

Gefund: 67% | 147 investeerders

Groeilening | 60 mnd | Rente 7% | € 60.000,-

STS (Somer Taxi Service)

Een taxiservice biedt zorgvervoer aan. De lening wordt gebruikt voor de aankoop van een taxinummer en de ombouw van een 8-persoonstaxibus.

Annuïteit | 60 mnd | Rente 7,5% | € 25.000,-

Vanaf 14 april live om 10:00 uur.

Meld u aan voor onze investeringsalert via Whatsapp of e-mail om op de hoogte blijven van de actuele projecten.

Meld u aan
Zorgvuldige risicobeoordeling

Een project dat op Geldvoorelkaar.nl is gepubliceerd, heeft een uitgebreid beoordelingstraject doorlopen. Alleen de proposities die voldoen aan onze eisen voor verantwoord financieren worden gepubliceerd. In het beoordelingsproces zijn twee fasen te onderscheiden. Tijdens de eerste fase wordt het dossier op compleetheid van aangeleverde stukken gecontroleerd en wordt een aantal externe toetsen uitgevoerd (BKR, Graydon en Creditsafe). Komt de aanvraag door deze eerste fase heen dan wordt de aanvraag in fase twee ter verdere beoordeling van één van onze beoordelaars doorgezet. Deze doet een uitgebreide screening met als uitkomst dat hij het dossier kan afwijzen of met een positief advies aan de afdeling Risk management kan voorleggen. Risk management doet uiteindelijk de finale fiattering. Van alle aanvragen komt 30% door fase 1. En hiervan komt weer 25% door fase 2 met een finale goedkeuring. Per saldo wordt dus 7,5% van alle ontvangen aanvragen uiteindelijk goedgekeurd voor publicatie.

Lees meer
Interview Edwin Great Property Experience

Edwin J.L. Adams heeft onlangs een interessant interview gehad met Great Property Experience. Wil je weten hoe je vastgoed kunt financieren door middel van crowdfunding? Edwin Adams geeft praktische tips voor de uitbouw en financiering van een vastgoedportefeuille.

Bekijk de video
Transparantie en lichte stijging netto rendement

De recente statistieken zijn weer gepubliceerd met peildatum 1 februari 2021. Vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl is in totaal € 255,8 miljoen gefund voor 1741 projecten. Het gerealiseerde netto rendement bedraagt 4,29% (YTD). Dit is een lichte stijging ten opzichte van peildatum 1 december 2020 toen het gerealiseerde netto rendement 4,14% (YTD) bedroeg. De gemiddelde aangeboden rente blijft op 7,6% staan.

In totaal is er reeds € 174,9 miljoen aan rente en aflossing aan investeerders uitbetaald. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de statistiekpagina.

 

 

Ga naar de statistiekpagina
info@geldvoorelkaar.nl
085 - 2733 465
Facebook Twitter LinkedIn
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dit kunt u zelf uitzetten in uw eigen omgeving bij ‘Mijn gegevens’

In Preview Mode - click to end