Toename crowdfunding voor duurzame ondernemingen

17-10-2019

Van 2016 tot en met 2018 is via crowdfunding 220 miljoen euro opgehaald voor duurzame projecten, zo blijkt uit onderzoek van CrowdfundingCijfers.nl in opdracht van ASN Bank. En dat is behoorlijk veel: meer dan een derde van alle zakelijke crowdfund leningen was bestemd voor duurzame projecten.

crowdfunding-groei-nederland

Bron afbeelding: Onderzoeksrapport Crowdfunding voor duurzame ondernemingen groeit
Download het onderzoeksrapport

Meest opgehaald voor duurzame energie


Crowdfunding wordt ingezet voor verschillende duurzame doeleinden, maar duurzame energieprojecten gaan daarbij aan kop. In 2018 ging 75% van het opgehaalde geld voor duurzame ondernemingen naar projecten voor duurzame energie. De hoofdmoot daarvan bestaat uit de financiering van lokale zonne-en windenergieprojecten. Een voorbeeld van zo'n project is Sportief opgewekt, dat recent € 350.000 ophaalde bij Geldvoorelkaar.nl-investeerders, voor de voorfinanciering van zonnepanelen en led-lampen voor 14 sportclubs in Nederland.

Geldvoorelkaar.nl en duurzaamheid


Het onderzoek van CrowdfundingCijfers laat duidelijk zien: crowdfunding en duurzaamheid passen goed bij elkaar. Ook bij Geldvoorelkaar.nl staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo ontwikkelden we een duurzame variant van onze vastgoedlening, om de aankoop van duurzame panden of de verduurzaming van bestaand onroerend goed te stimuleren. Duurzaam vastgoed krijgt een nog scherper tarief aangeboden.

Zelf zijn we gevestigd in een gerenoveerd en verduurzaamd pand in Veenendaal, dat volledig gasloos is en wordt verwarmd door warmtepompen. Op de parkeerplaats staan speciale zonnepanelen die de elektrische auto's van onze accountmanagers van groene stroom voorzien. En onze kredietbeoordelaars zijn freelancers die werken in hun eigen regio, zodat we brandstof besparen op woon-werkverkeer.

Onze accountmanager Gertjan laadt zijn auto op naast de 'Smartflower'.


Zoals het onderzoek laat zien, passen crowdfunding en duurzaamheid uitstekend bij elkaar. Geldvoorelkaar.nl onderschrijft dit van harte; ook wij leveren graag een bijdrage aan een groener Nederland!