'Geldvoorelkaar.nl heeft het mogelijk gemaakt dat we onze ambitie waar kunnen maken'

11-05-2022 15:00

 “Geldvoorelkaar.nl heeft het mogelijk gemaakt dat we onze ambitie waar kunnen maken".

‘’Een sportschool in Zwolle waar vrouwen zich op hun gemak voelen, ongeacht hun leeftijd, uiterlijk of gewicht”. Een droom die Jeanine en Margriet nu waar kunnen maken na een crowdfundingproject bij Geldvoorelkaar.nl. Een mooi moment voor de ondernemers, maar hoe verliep het proces bij Geldvoorelkaar.nl eigenlijk?

De ondernemers
“Wij zijn Jeanine Mulder en Margriet Pompstra, zelfstandige ondernemers. Nu komt Curves Zwolle als volgende onderneming erbij waarmee we de doelgroep vrouwen in hun kracht kunnen zetten!”

Hoe gaat het met jullie? Goed! We zitten lekker in de flow en na deze afspraak hebben we een sollicitatie voor een nieuwe werknemer.

Wat is jullie drive? Jeanine: “Als ik naar mezelf kijk, dan is het de vrouw die nu een beetje verloren in de sportwereld is, wat mij drijft. Verder wil ik deze doelgroep een veilige plek geven en motiveren om gezond bezig te zijn én kijken wat dit met ze doet. Daarnaast trekt ook het stukje van samenwerken mij aan.’’

“Ook merk ik dat ik het leuk vind om nu aan de andere kant van de tafel te staan: het leiderschap en het zakelijke stuk. Later willen we meerdere vestigingen openen en een hele ontwikkeling doormaken, dus ook ontwikkeling en groei staan hoog in het vaandel!”

Margriet: “Het ondernemerschap. Ik wilde altijd als ondernemer te werk gaan, dit vind ik dan ook een mooie uitdaging. Meerdere vestigingen openen en als manager werken is daar onderdeel van. Ik vind het heerlijk om zo in het leven te staan en  met wat nieuws te beginnen op 55-jarige leeftijd. Daar ben ik zelf heel trots op!”

“Het mooie wat we doen met het concept van Curves Holland is dat we vrouwen in hun kracht te zetten. Voor mezelf vind ik dit een hele sterke drive. Na mijn pensioen wil ik niet achter de geraniums zitten, maar wil ik dingen aansturen. Je bent nooit te oud om zoiets op te starten. Het fijne is om het samen te doen en de werkzaamheden als team te verdelen. Dat is écht mijn sterkste drive.”

Waarom hebben jullie voor crowdfunding gekozen? “Een financiering aanvragen bij banken is een doffe ellende en vanuit Curves Holland waren we al bekend met Geldvoorelkaar.nl. Eigenlijk is crowdfunding een hele goede manier om aan financiering te komen.

Wat heeft Geldvoorelkaar.nl voor jullie betekend? “Geldvoorelkaar.nl heeft het mogelijk gemaakt dat wij nu kunnen doen wat wij willen. Met onze eigen inbreng in vermogen zouden we dat niet voor elkaar hebben gekregen. Bij Geldvoorelkaar.nl is een duidelijk traject dat je moet volgen.’’

“Wij vinden het ook bijzonder hoe soepel het allemaal is verlopen, ondanks dat het allemaal nieuw voor ons was. We vonden de begeleiding erg fijn. Geldvoorelkaar.nl heeft ons daar goed bij geholpen. Het is ook superleuk dat het voor veel mensen toegankelijk is en dat het project met een snelheid van zeven minuten was gefund, zo bizar!’’

Zouden jullie crowdfunding anderen aanraden? “Ja, absoluut! Als we het met mensen hierover hebben, dan krijgen we vragende blikken. Weinig mensen weten namelijk van crowdfunding af, terwijl het een fantastische manier is om te beleggen en financiering aan te vragen. We zouden het 100% aanraden!’’

Hebben jullie tips voor andere ondernemers die een crowdfunding project willen beginnen? “Wij denken dat het belangrijk is om je goed voor te bereiden. Jeanine was dit in 2019 al van plan en had veel tijd gestoken in het maken van een begroting en een ondernemersplan.’’

“Je kan niet starten voordat je een begroting en een ondernemersplan hebt, anders is het wel een hele lange adem. Een pitch bij Geldvoorelkaar.nl is een mooie combinatie van het zakelijke vlak en enthousiasme van de ondernemer. Wanneer je geen ondernemersplan en begroting hebt, wat straal je dan uit? Hier zitten de factoren van een goede pitch in!

 

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar wat we voor u kunnen betekenen? U kunt eenvoudig contact met ons opnemen. U kunt Wim Burger bereiken op 06-11564388 en w.burger@geldvoorelkaar.nl. Onze andere accountmanager, Bram Anvelink, staat u ook graag bij. Hij is te bereiken op 06-15295408 en b.anvelink@geldvoorelkaar.nl.

Liever eerst verdiepen in wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk hier welke financieringsvorm bij u past of lees hier andere ervaringen van andere ondernemers die we al hebben mogen helpen.