'Ik investeer vanaf het begin aan al in vastgoedprojecten bij Geldvoorelkaar.nl'

25-01-2021 12:00

Martin Welker (53) is al vanaf 2013 actief bij Geldvoorelkaar.nl en heeft al in vele projecten geïnvesteerd. Martin is zelf ondernemer en heeft een goedlopend consultancy bedrijf. Welker Bedrijfsadvies bv bestaat sinds 1996 en helpt bedrijven op het gebied van onder meer kwaliteit, voedselveiligheid, veiligheid, duurzaamheid, milieu en allerhande randvoorwaarden voor de moderne ondernemer. 

Motivatie

''Vroeger kon men alleen financiering aanvragen bij de bank. Tegenwoordig bestaat het concept crowdfunding en is het mogelijk om op een andere manier geld te lenen voor een project. Dit was nieuw voor mij. In 2010 werd Geldvoorelkaar.nl opgericht. Dit vond ik direct ontzettend interessant. Door crowdfunding via Geldvoorelkaar.nl, kun je ook zelf in MKB ondernemingen investeren en rendement realiseren. Het is een uniek systeem om financieren en investeren transparanter te maken’’.

Projecten

''Ik vind het heel interessant om te investeren in vastgoedprojecten. Dit zijn leuke projecten en hier heb ik grote affiniteit mee vanwege mijn achtergrond in vastgoed. Ik investeer vanaf het begin aan al in vastgoedprojecten bij Geldvoorelkaar.nl’’.

''Met crowdfunding kun je direct investeren in MKB ondernemingen. Een uniek en transparant systeem”.

Evaluatiemomenten‘

''Geldvoorelkaar.nl publiceert elke maand actuele cijfers per investeerder. Dit is voor mij interessant, omdat je hierdoor voldoende wordt geïnformeerd over de stand van zaken en het rendement van je portefeuille’’.

Tips voor investeerders

''Spreiden is mijn belangrijkste tip. Na bijna tien jaar ervaring met crowdfunding kan ik dit wel zeggen. Als je genoeg spreidt, is het risico maar heel klein. Ik zie genoeg goede projecten voorbij komen en ook het type projecten is veranderd in de loop der tijd. Hiermee bedoel ik projecten die succesvol zijn. Zelfs tijdens de coronacrisis is er continuïteit in mijn portefeuille’’.

Ontwikkelingen Geldvoorelkaar.nl

''Ik vind het heel goed dat Geldvoorelkaar.nl investeerders per maand informeert over de status van de portefeuille. Elke maand log ik keurig in op de website om te zien hoe het ervoor staat’’.

Toekomstplannen

''Ik investeer zodat ik vermogen opbouw. Ik heb verder geen plannen. Voor mij is het belangrijk dat mijn vermogen groeit met het oog op pensionering’’.

Tip aan Geldvoorelkaar.nl

Als de projecten volgeschreven zijn, kun je investeringsgeld overmaken.
''Op het moment dat je investeert in een project, zou het mooi zijn als je gelijk via IDEAL je investering kunt overmaken. Nu krijg je eerst een mail zodra een project gefund is. Het zou mooi zijn als er gelijk een koppeling wordt gemaakt. Er zijn bijna geen projecten die niet volgetekend worden, dus er is 0 risico. Dit is denk ik efficiënter’’.

Martin investeerde al in een groot aantal projecten en heeft een gemiddeld rendement van 5,11%.