De nieuwsbrief voor adviseurs en accountants is weer uit

16-11-2020

De Geldvoorelkaar.nl nieuwsbrief voor adviseurs en accountants is weer uit. Met deze keer de lancering van het BMKB-C krediet, bekendmaking samenwerking met institutionele investeerder en de mogelijkheid om deel te nemen aan ons webinar met Willem Middelkoop. Lees via de link de nieuwsbrief of bekijk direct de onderstaande nieuwsbrief.

Veel leesplezier gewenst!

Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
Ondersteun uw relaties met BMKB-C krediet via Geldvoorelkaar.nl

In deze bijzondere tijden voorzien we u graag van relevante kennis en financieringsoplossingen. Wij zijn daarom verheugd te kunnen melden dat Geldvoorelkaar.nl het BMKB-C krediet kan verstrekken aan ondernemers. Een krachtige financieringsvorm, aangezien de funding een unieke combinatie zal zijn tussen institutioneel geld en crowdfunding investeerders. In deze nieuwsbrief leest u meer over deze overbruggingsfinanciering die getroffen MKB ondernemers verder helpt tijdens de coronacrisis.

Verder bieden we u ook graag een kijkje in de wereld van investeren. U kunt kosteloos deelnemen aan ons webinar met Willem Middelkoop op 24 november a.s. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Tenslotte geven wij u graag inzicht in de actuele statistieken van Geldvoorelkaar.nl.

Wij wensen u veel leesplezier en goede zaken!
BMKB-C krediet verkrijgbaar via Geldvoorelkaar.nl

De coronacrisis brengt voor ondernemers grote uitdagingen met zich mee. Het BMKB-C krediet maakt het mogelijk om overbruggingsfinanciering met staatsgarantie te verstrekken aan getroffen ondernemers.

Geldvoorelkaar.nl wil ondernemers helpen om uitdagingen te overwinnen. Niet alleen in tijden van groei, maar ook als het even wat minder gaat, staat Geldvoorelkaar.nl achter haar missie: een positieve en verantwoorde bijdrage leveren aan de financierbaarheid van MKB-Nederland.

Enkele uitgangspunten:

  • Het staatsgegarandeerde deel is maximaal EUR 1,5 miljoen
  • De maximale looptijd is vier (4) jaar
  • Van de ondernemer wordt een persoonlijke borg van 10% van het te verstrekken BMKB krediet gevraagd​

Lees meer via onderstaande button of neem direct contact met ons op via: 085 - 2733 465 of sales@geldvoorelkaar.nl. Wij helpen u graag verder!

Financiering aanvragen
Meld u nu aan voor het webinar op 24 november!

Heeft u zich al aangemeld voor het webinar met Willem Middelkoop?

Willem Middelkoop gaat u informeren over de (macro) economische ontwikkelingen op het gebied van o.a. rente, aandelen en edelmetalen. Ook zal Willem Middelkoop samen met Edwin Adams de rol van crowdfunding bespreken.

Het webinar is kosteloos en vindt plaats op dinsdag 24 november om 20:30 uur. U kunt zich eenvoudig aanmelden via het aanmeldformulier. Wij sturen de link naar u toe per e-mail voordat het webinar begint.

Het event zal circa 60 minuten duren. Wij nodigen u van harte uit om vooraf en tijdens het webinar vragen te stellen.

Meld u aan
Institutioneel geld en crowdfunding vinden samen de weg naar het MKB

Geldvoorelkaar.nl is een samenwerking gestart met een Europese institutionele investeerder. De samenwerking ziet in eerste instantie toe op het financieren van BMKB-C kredieten via Geldvoorelkaar.nl. De financiering van deze projecten zal altijd plaatsvinden in combinatie met crowdfunding investeerders. Juist deze combinatie maakt het mogelijk om sneller grotere kredietvolumes aan MKB Nederland te verstrekken.

Een belangrijke boost voor het Nederlandse financieringslandschap die we graag met u delen. Door de samenwerking kunnen we nog meer MKB ondernemers ondersteunen en beschikken adviseurs over een extra oplossing.

Lees meer
Update statistieken Geldvoorelkaar.nl

De recente statistieken zijn weer gepubliceerd met peildatum 1 september 2020. Vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl is in totaal € 230,9 miljoen gefund voor 1673 projecten. Het gerealiseerde netto rendement bedraagt 4,24% (YTD). De gemiddeld aangeboden rente blijft op 7,6% staan.

In totaal is er € 156,6 miljoen aan rente en aflossing aan investeerders uitgekeerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de statistieken.

 

Statistiekpagina
Crowdfunding gaat de grens over

Na 7 jaar voorbereidingen en onderhandelen is mede door het lobbywerk van het European Crowdfunding Network, input van Stichting MKB Financiering (SMF) en het aanjagen door Europarlementariër Caroline Nagtegaal, het gelukt om het Europees Parlement in te laten stemmen met de nieuwe Europese crowdfunding wetgeving (ECSP). Na een korte transitieperiode kunnen ondernemers vanaf eind 2021 in alle 27 Europese landen door deze crowdfunding wetgeving financiering ophalen. Het vervangt nationale wetgeving, waardoor er een geharmoniseerd wetgevend kader ontstaat in heel Europa.

Lees meer
info@geldvoorelkaar.nl
085 - 2733 465
Facebook Twitter LinkedIn
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Stuur een mailtje met 'afmelden nieuwsbrief' naar info@geldvoorelkaar.nl