Nieuwsbrief (mei-editie) aan investeerders is uit

17-05-2021

De Geldvoorelkaar.nl nieuwsbrief van mei voor investeerders is weer uit. Lees direct de onderstaande nieuwsbrief.

Veel leesplezier gewenst!

 

Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
Geldvoorelkaar.nl valt in de prijzen | Nieuwe investeringskansen

Beste investeerder,

U hoort het inmiddels overal; het einde van de crisis is in zicht. Wekelijks worden er versoepelingen aangekondigd en we kunnen steeds een beetje meer. Zo kunnen we weer genieten van een drankje op het terras, en kunnen we weer gaan dromen van vakanties naar zonovergoten oorden.

Maar naast dit positieve nieuws kwam er ook negatief nieuws naar buiten, letterlijk. De grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank brachten naar buiten dat ook kleinere spaarders negatieve rente kunnen gaan verwachten op hun spaargeld. Positieve ontwikkeling hiervan is, is dat mensen buiten de gebaande paden gaan kijken. Crowdfunding komt dan al snel om de hoek kijken als een manier om het vermogen te laten renderen. Op dit moment is het rendement over de portefeuille 4,3% netto per jaar.

In deze nieuwsbrief houden we u zoals gewoonlijk op de hoogte van de laatste statistieken van Geldvoorelkaar.nl, presenteren we weer een aantal mooie investeringskansen en hebben we leuk nieuws te melden: door Emerce zijn we uitgeroepen tot beste e-businessbedrijf van 2021 in de categorie Crowdfunding en van IEX ontvingen we de Gouden Stier voor 'Beste Crowdfundingplatform' van 2020! Verder laten we u kennismaken met onze nieuwe medewerker en attenderen wij u op onze laatste vacatures.

Mocht u vragen hebben over de inhoud van deze nieuwsbrief, schroom dan niet en stuur uw vragen naar: info@geldvoorelkaar.nl.

Ik wens u veel leesplezier en alvast een prettige Hemelvaartsdag toe.

Vriendelijke groet,

Edwin Adams
Directeur Geldvoorelkaar.nl

Geldvoorelkaar.nl beste e-business bedrijf in de categorie crowdfunding!

Goed nieuws! Volgens recent onderzoek van Emerce100 is Geldvoorelkaar.nl het beste e-business bedrijf in de categorie: 'Crowdfunding'! In het nieuwe Emerce100 onderzoek naar de beste bedrijven in e-business 2021, krijgt Geldvoorelkaar.nl maar liefst 5,5 van de 7 sterren toegekend.

Daar zijn we natuurlijk erg trots op! Wij bedanken dan ook alle collega's, partners, klanten en relaties van Geldvoorelkaar.nl.

Meer weten? Lees hier het artikel
Geldvoorelkaar.nl wint de IEX Gouden Stier Award!

Mocht u het niet mee hebben gekregen, in januari won Geldvoorelkaar.nl de IEX Gouden Stier Award voor 'Beste Crowdfundingplatform' van 2020! Daar zijn we heel erg trots op!

Onze dank gaat uit naar investeerders, ondernemers, adviseurs en overige stakeholders die vertrouwen op de kwaliteit van Geldvoorelkaar.nl. Wij gaan uiteraard door met onze missie om financiering toegankelijker te maken en MKB Nederland met serieuze investeerders te laten groeien. Lees meer ➜

Lees hier het volledige juryrapport
Investeringskansen

Zoals altijd hebben we weer een aantal mooie investeringskansen. Interessant voor u?

Crossfit IJmuiden

60 mnd | Rente 7% | € 117.000,-

Een sportieve ondernemer zoekt financiering om Crossfit IJmuiden over te nemen en naar een hoger niveau te tillen.

De trainers begeleiden de leden in het maken van groeikeuzes en het pakken van eigen verantwoordelijkheid. Samen leven zij de slogan “Effort Creates Results”.

Gefund: 85% | 239 investeerders

 

Herfinanciering Domicilie Schuitenberg B.V.

60 mnd | LTV 75% | Rente 4,8% | € 290.000,-

Het project gaat om de herfinanciering van de bestaande lening op drie appartementen in Roermond. In 2019 kocht de ondernemer de besloten vennootschap Domicilie Schuitenberg met daarin tien verhuurde appartementen. Dat was inclusief een bestaande hypothecaire financiering met een relatief hoge rente.

Nu is er de mogelijkheid de hypotheek van drie appartementen te herfinancieren en zo zijn maandlasten te verlagen. De bedoeling is om de andere zeven appartementen in de loop van 2021 ook te herfinancieren.

Gefund: 80% | 315 investeerders

 

Hiseeu Europe

60 mnd | Rente 7% | € 140.000,-

In 2020 heeft de ondernemer Hiseeu B.V. opgericht, een onderneming in camerabewakingssystemen. De behoefte aan een veilige woonomgeving neemt al jaren toe. Hierdoor stijgt de vraag van particulieren en klein MKB naar camerabewakingssystemen. Hiseeu Europe springt hier op in.

Gefund: 79% | 222 investeerders

 

In voorpublicatie

De 4 Seizoenen | Aankoop Bedrijfspand

60 mnd | Rente: 7% | € 675.000,-

Deze bevlogen ondernemers hebben de mogelijkheid gekregen om een pand aan te kopen waar ze hun drie huidige kinderopvanglocaties kunnen samenvoegen tot één kinderdagverblijf. Het doel is om een groen en duurzaam kinderdagverblijf te creëren voor drie groepen van kinderen van nul t/m vier jaar onder een nieuwe en passende naam, ‘De 4 Seizoenen‘.

Het aan te kopen pand is uitermate geschikt voor de beoogde bedrijfsactiviteit, namelijk een kleinschalig kinderdagverblijf. Het pand ligt centraal in de stad Bergen op Zoom en aan de rand van het bedrijvenpark De Lage Meren / Meilust.

Nu investeren
Ontwikkeling; Banken sluiten negatieve rente voor kleinere spaarders niet uit

ABN AMRO, ING en Rabobank sluiten niet uit dat ook kleinere spaarders met een negatieve rente te maken krijgen. Nu hoeven spaarders pas rente te betalen als ze meer dan 250.000 euro op hun rekening hebben staan, maar op 1 juli gaat bij diverse banken die grens omlaag naar 100.000 euro. In de toekomst zou die grens verder verlaagd kunnen worden, zeggen de grootbanken desgevraagd tegen NU.nl.

ABN AMRO en ING maakten eerder deze maand bekend de drempel voor een negatieve rente per 1 juli te verlagen. Bij ABN gaat dit grensbedrag van 500.000 naar 150.000 euro en bij ING van 250.000 naar 100.000 euro.

De Volksbank, waartoe onder meer ASN Bank en SNS behoren, sloot zich deze week aan in dat rijtje en brengt klanten met meer dan 100.000 euro spaargeld vanaf 1 juli rente in rekening. Het gaat bij de banken om een rente van 0,5 procent.

Lees verder
Update statistiekgegevens Geldvoorelkaar.nl

We houden voor u periodiek de statistieken bij, want u wil natuurlijk weten waar u bij ons aan toe bent.

Op de statistiekpagina vindt u de nieuwe cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 april 2021, berekend op 3 mei 2021. U krijgt onder andere inzicht in het totaal aantal gefinancierde projecten, het totaal geïnvesteerde bedrag en het gemiddelde rendement.

De gemiddeld aangeboden rente per project bedraagt 7,5% en het geactualiseerde netto rendement op de portefeuille van Geldvoorelkaar.nl bedraagt (YTD) 4,30%.

Inzicht in het rendement van uw persoonlijke portefeuille? Na inloggen kunt u direct uw persoonlijke statistiekgegevens inzien via “mijn statistieken”.

Bekijk statistieken
Uitbreiding team

Naam: Maritte Smans
Functie: Marketing en Communicatie
In dienst per: 1 mei 2021

Maritte is verantwoordelijk voor communicatie gerelateerde zaken bij Geldvoorelkaar.nl. U kunt hierbij denken aan het bijhouden van onze socials, de website en het maken van de nieuwsbrief.

Lees meer over Maritte
Openstaande vacatures

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar ambitieuze professionals die de volgende stap in hun carrière willen zetten. Weet u een geschikt iemand? Deel dan onderstaande vacature(s) met hem of haar.

Crowdfundingbeoordelaar

Voor de verdere groei van Geldvoorelkaar.nl zoeken wij een Crowdfundingbeoordelaar. In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van met name zakelijke financieringsaanvragen.

Als beoordelaar heb je bijna dagelijks contact met MKB ondernemers en hun adviseurs zoals bijvoorbeeld accountants en financieringsspecialisten. Je vindt het leuk om met deze partijen te schakelen en succesvolle projecten te realiseren.

 

Allround Communicatieadviseur

Als allround Communicatiemedewerker (32-40 uur) ben je, samen met je collega van de afdeling Communicatie, niet alleen verantwoordelijk voor de content van onze website, maar ook van de websites van onze partners.

Je ondersteunt bij het publiceren van crowdfunding projecten en draagt enthousiasme uit over deze manier van financieren en investeren. Uiteraard krijg je voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en heb je veel vrijheid om nieuwe, toffe ideeën uit te proberen en bij succes in te voeren. Je werkt hierbij samen met de collega’s van de Salesafdeling, Klantenservice en Risk. Zo draag je bij aan de groei van Geldvoorelkaar.nl.

Bekijk alle vacatures
info@geldvoorelkaar.nl
085 - 2733 465
Facebook Twitter LinkedIn
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dit kunt u zelf uitzetten in uw eigen omgeving bij ‘Mijn gegevens’