Onderzoek naar tarieven van non-bancaire vastgoedfinanciers

29-12-2021

Bent u als (vastgoed)ondernemer of financieel adviseur op zoek naar een vastgoedlening van een non-bancaire financier, dan wilt u deze natuurlijk tegen de beste voorwaarden en voor het meest aantrekkelijke tarief afsluiten (voor uw klant). Maar waar te beginnen? Elk zakelijk crowfundingplatform hanteert zijn eigen regels, voorwaarden en kosten. Op ons platform zijn deze zaken makkelijk terug te vinden, maar net zoals u bij bijvoorbeeld meerdere stukadoors een offerte opvraagt, is het ook logisch om bij meerdere zakelijke crowdfundplatformen een (indicatieve) termsheet op te vragen. We hebben alvast wat voorwerk voor u gedaan, want uit onderzoek is gebleken dat u bij Geldvoorelkaar.nl het vaakst en het meest voordelig uitkomt qua tarieven, wat betreft een vastgoedfinanciering.

De onderzoeksresultaten hebben we verwerkt in onderstaande tabel. In de tabel is een kredietbedrag van € 500.000,- aangehouden met een looptijd van 60 maanden. Zoals u kunt zien hanteren veel zakelijke crowdfundplatformen een upfront fee, gecombineerd met periodieke kosten gedurende de looptijd van de lening. In de laatste kolom treft u daarom een vergelijking aan van de totale kosten.

* Over initiële financieringsbedrag
** Over het resterende bedrag (uitgegaan van 3% aflossing per jaar)

U ziet dat er een behoorlijk verschil kan zitten tussen de verschillende platformen. Wat Geldvoorelkaar.nl onderscheidend maakt is dat we zowel in 2020 als in 2021 door onafhankelijke platformen zijn uitgeroepen tot beste crowdfundplatform van Nederland én dat we altijd maatwerk leveren. Zo wordt in overleg met u het rentepercentage, de looptijd en het totale funding bedrag voor uw project bepaald.

Wilt u meer weten of een casus kosteloos voorbespreken? Raadpleeg hiervoor één van onze accountmanagers. Neem vandaag nog contact op met: Bram Anvelink (b.anvelink@geldvoorelkaar.nl | 06-15295408) of Wim Burger (w.burger@geldvoorelkaar.nl | 06-11564388) en ontvang binnen 2 werkdagen een indicatieve termsheet.

Wilt u de tarifering zelf berekenen, download hier de excelsheet.

* Disclaimer: Cijfers zijn gebaseerd op de tarieven die in 2021 op de websites van de diverse aanbieders zijn gepresenteerd.