‘Mijn toekomst op deze prachtlocatie is nu veiliggesteld’

24-02-2023 12:00

Ondernemer Stefan Derksen is al sinds jonge leeftijd gefascineerd door het optiekvak. Hij leerde het vak van zijn vader en nam in 2014 zijn zaak over. Eerst alleen de optiek, kort geleden ook het pand. Met hulp van Financieringsgilde en de financiering van Geldvoorelkaar.nl heeft hij het gebouw van zijn ouders gekocht. In negen dagen was 100% van de financiering binnen. “Nu heb ik volledig de controle over mijn eigen bedrijf”, zegt hij. “Dat voelt goed.”

Van den Hurk Optiek is al meer dan 70 jaar een begrip in Leiden en omstreken. De winkel ligt aan de Hooigracht, volgens Stefan de mooiste straat van de stad. “In de afgelopen negen jaar heb ik mijn eigen draai kunnen geven aan de zaak en de loyale klantenkring verder uitgebreid. Doordat ik het pand nu zelf bezit, is mijn toekomst op deze prachtlocatie veiliggesteld.”

Speciaalzaak
De optiek is een speciaalzaak die brillen, lenzen en zonnebrillen van diverse merken in het assortiment heeft. Stefan kiest er bewust voor om ook onbekendere merken aan te bieden, zodat hij zich kan onderscheiden van de grote ketens. Ook staat maximale aandacht voor de klant centraal. Zo is bezoek enkel op afspraak mogelijk, wat door klanten zeer gewaardeerd wordt.

Boven de optiek is een woning die Stefan verhuurt. “Dat maakte het verkrijgen van een lening niet zo eenvoudig”, vertelt Bastiaan Breugem. Hij is directeur van Financieringsgilde, een onafhankelijk specialist in vastgoed- en bedrijfsfinancieringen voor mkb-ondernemers. “Veel geldverstrekkers financieren winkels óf woningen, maar een combinatie daarvan is zeldzaam. Daarnaast is de bedrijfsruimte beneden voor eigen gebruik en de bovengelegen woning verhuurd aan een derde. Ook die combinatie is lastig.”

Maatwerk
Bastiaan verwees Stefan door naar Geldvoorelkaar.nl, omdat daar vaak meer mogelijkheden zijn en meer ruimte is voor maatwerk. “We kennen Geldvoorelkaar.nl goed, we werken vaak samen en weten dat ze goede oplossingen bieden voor ondernemers. Het aanvragen van een financiering is laagdrempelig en toegankelijk, en het contact is altijd prettig en snel.”

Het hele financieringstraject werd door Financieringsgilde en Geldvoorelkaar.nl samen opgepakt. “Stefan en ik hebben allebei onze eigen specialiteit”, vertelt Bastiaan. “Stefan is een uitstekende opticien en een echte vakman, en ik probeer hem volledig te ontzorgen bij de financiering.” Dat beaamt Stefan direct. “Alles verliep heel soepel, dat gaf mij veel rust.”

Vertrouwen
Stefan deelde zijn passie voor het vak en zijn wens om het pand te kopen op Geldvoorelkaar.nl. Maar liefst 613 investeerders zagen de potentie van zijn onderneming al snel in. “Het voelt geweldig dat zij in mijn verhaal geloven”, zegt hij. “Zij vertrouwen mij hun geld toe, zodat ik voort kan zetten wat ik het liefste doe. Dat is heel bijzonder.”

Wie de investeerders precies zijn, dat weet Stefan niet - op één na. “Hij kwam samen met zijn vrouw naar de zaak om brillen te kopen. Ik heb ze uiteraard een korting gegeven.”

 

Ook de mogelijkheden verkennen voor een passende financiering? Neem contact op met Geldvoorelkaar.nl via sales@geldvoorelkaar.nl of 085 - 2733 465. Wij helpen u graag verder.

Liever eerst verdiepen in wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk hier welke financieringsvorm bij u past of lees hier andere ervaringen van andere ondernemers die we al hebben mogen helpen.